» » «Еволюційне тлумачення фундаментальних прав Європейським судом з прав людини – розвиток стандартів людської гідності або тривіалізація концепції?»

«Еволюційне тлумачення фундаментальних прав Європейським судом з прав людини – розвиток стандартів людської гідності або тривіалізація концепції?»

Дата: 22-03-2016, 11:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 18 березня 2016 року в Академії адвокатури України відбулася відкрита лекція судді Європейського суду з прав людини Ганни Юдківської на тему: «Еволюційне тлумачення фундаментальних прав Європейським судом з прав людини – розвиток стандартів людської гідності або тривіалізація концепції?» До участі у заході долучилася кандидат юридичних наук, викладач кафедри міжнародного права та європейської інтеграції ЮФ ТНЕУ Уляна Зіновіївна Коруц.
                     
Ганна Юріївна виступила перед аудиторією з темою вкрай важливою для майбутнього Європейського суду з прав людини, на початку зазначивши, що ця тематика породжує більше питань, а ніж відповідей та сподіваючись на feedback з боку аудиторії.
 
Матеріал, який було запропоновано мав і філософсько-світоглядний, і теоретико-методологічний, і практичний аспекти. Юридична спільнота єдина в думці, що «право – явище, яке нерозривно пов'язане з конкретним буттям, воно функціонує в глибинах життя, рухається у часі й змінюється разом з ним» (М. І. Козюбра). Інша річ, що у міжнародно-правовій системі цей «рух права» забезпечують, здебільшого, міжнародні судові установи, шляхом тлумачення договірних положень.
 
Усі матеріали із проведеного заходу, відеозапис лекції та презентація представлені на кафедрі міжнародного права та європейської інтеграції ТНЕУ.