GLOBAL MONEY WEEK: ДЕНЬ 4

Дата: 18-03-2016, 12:55 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах відзначення Всесвітнього тижня грошей, у четвер 17 березня, відбувся відкритий виховний захід-диспут на тему: «Кишенькові гроші: за чи проти, скільки?», організований  Тернопільською класичною гімназією.
 
Організатори заходу запросили до участі у дискусії викладачів кафедри фінансів імені С. І. Юрія, студентів факультету фінансів Тернопільського національного економічного університету, керівника відділення Фідобанку Мандибуру Бориса Володимировича, психолога Вілінську Марію Андріївну, адвоката Чернецького Володимира Івановича, приватного підприємця Назарук Наталію Ростиславівну, учнів Тернопільської класичної гімназії.
 
Диспут розпочався із голосування школярів: «Чи потрібно давати школярам кишенькові гроші? Яка сума кишенькових грошей є достатньою для учня?». За результатами голосування виявлено, що 95% школярів вважають за необхідність мати у розпорядженні кишенькові гроші, їх середня сума має становити близько 23 гривень на день. Захід продовжила учениця 9 класу Цибуляк Діана, яка розповіла про історію виникнення грошей, їх властивості та різновиди.
 
Інтерес школярів викликав виступ керівника відділення Фідобанку Мандибури Бориса Володимировича. Учні поставили багато запитань, які стосувалися особливостей та недоліків використання банківських карток; заходів забезпечення безпеки у банку; банківських продуктів, якими можна скористатися школярам та ін.
 
Психолог Марія Андріївна Вілінська на прикладах довела, що кишенькові гроші формують ставлення до грошей у майбутньому і запропонувала школярам скласти психологічний портрет людини, вказати стать, вік, рівень достатку, сферу занять, розглядаючи різні гаманці. Учні чудово справилися із цим завданням.  Школярі почули відповіді на запитання: як досягнути фінансового благополуччя дітям із незаможних родин, як навчити дитину заощаджувати гроші?
 
Підприємець Наталія Ростиславівна Назарук розкрила школярам секрет 7 правил досягнення успіху у бізнесі: доброзичливість, відповідальність, надійність, вдячність, привітність, допомагати і давати, навчання.
 
Кафедра фінансів ім. С.І. Юрія ТНЕУ дякує організаторам диспуту і запрошує на урочисту церемонію нагородження учасників GLOBAL MONEY WEEK та відкриту лекцію на тему: «Мистецтво управління особистими фінансами», які відбудуться у п’ятницю 18 березня о 12-00 год. у залі засідань Тернопільського національного економічного університету.