GLOBAL MONEY WEEK: ДЕНЬ 2.

Дата: 16-03-2016, 14:27 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках реалізації Меморандуму про співпрацю освітян, громадськості, науковців і практиків-фінансистів у сфері підвищення фінансової грамотності населення в м. Тернополі, кафедра фінансів ім. С.І. Юрія ТНЕУ і ГО «Міщанське братство в м. Тернопіль» (голова Ю.С. Войтович) ініціювали проведення квесту «У пошуках фінансових знань», який відбувся у вівторок 15 березня 2016 року.
                                                                             
Учасниками квесту були учні старших класів шести тернопільських загальноосвітніх шкіл, які  змагалися на 5 локаціях, розміщених у центральній частині міста, по периметру вулиць Руська, кардинала Йосипа Сліпого, Листопадова, Соломії Крушельницької, Богдана Хмельницького.
 
Участь у спортивно-інтелектуальній грі взяли команди:
 
«Живчики» – учні гімназії «Гармонія» Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола;
 
«Синхрофазотрон» – учні Тернопільської Української гімназії ім. Івана Франка;
 
«Victory» – учні Тернопільської класичної гімназії;
 
«Барвінок» – учні Тернопільської спеціалізованої школи № 7 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов;
 
«Gold Team» – учні Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школи-Ліцею № 6 ім. Назарія Яремчука»;
 
«Кумпель» – учні Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 17 з ім. Володимира Вихруща з поглибленим вивченням іноземних мов.
 
Школярі розгадували кросворди, виявляючи знання про обов'язкові платежі, які сплачують громадяни та підприємства до бюджету в розмірах і термінах, передбачених законодавством; про доходи, які не використовуються на поточне  споживання і призначаються для задоволення потреб у майбутньому; про міру вартості товару або послуги при купівлі-продажу. Для отримання підказки та переходу на наступну локацію учасники команд шукали зашифровані у малюках «Заощадження», «Зарплату» «Державний бюджет». Щоб дістатися до фінішу школярі приймали рішення про оптимальне здійснення покупок, обирали правильне тлумачення податків, фінансових послуг, кредитних та дебетових карток. Всі учасники квесту проявили кмітливість, ерудицію, вміння логічно мислити.
 
Перемогу у квесті «У пошуках фінансових знань» здобула команда «Gold Team» (Тернопільський навчально-виховний комплекс «Школи-Ліцею № 6 ім. Назарія Яремчука»).
 
Кафедра фінансів ім. С.І. Юрія ТНЕУ вітає всіх учасників квесту «У пошуках фінансових знань» та запрошує на урочисту церемонію нагородження, яка відбудеться 18 березня о 12-00 год. у залі засідань Тернопільського національного економічного університету.
 
Запрошуємо на інші заходи GLOBAL MONEY WEEK!!!
 
Ср. / 16.03.2016 / 14-00 год. – Навчально-виховний захід «Вікно у світ грошей»
Організатори – Галицький коледж ім. В’ячеслава Чорновола, гімназія «Гармонія», Тернопільська Українська гімназія ім. І. Франка, КБ «ПриватБанк» Відділення Центральне»
Місце проведення – м. Тернопіль, вул. Богдана Хмельницького, 15
 
Чт. / 17.03.2016 / 14-00 год. – Відкритий виховний захід – диспут на тему: «Кишенькові гроші: за чи проти, скільки?»; перегляд та обговорення фільму «Я вже дорослий»
Організатор – Тернопільська класична гімназія
Місце проведення – м. Тернопіль, вул. Вербицького, 3
 
Пт. / 18.03.2016 / 12-00 год. – Публічна лекція на тему: «Мистецтво управління особистими фінансами»; церемонія нагородження активних учасників і переможців; брифінг із ЗМІ
Організатори – Кафедра фінансів ім. С.І. Юрія ТНЕУ, ГО «Міщанське братство в м. Тернопіль»
Місце проведення – м. Тернопіль, вул. Львівська, 11, Зал засідань ТНЕУ (2 поверх)