» » Відбувся міжнародний тренінг Erasmus+ «Local in Global»

Відбувся міжнародний тренінг Erasmus+ «Local in Global»

Дата: 10-03-2016, 12:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З 26 лютого по 4 березня 2016 року д.е.н., проф., директор НДІ інноваційного розвитку та державотворення Длугопольський О.В. взяв участь у міжнародному тренінгу Erasmus+ «Local in Global», присвяченому проблемам сталого розвитку економіки.
 
Тренінг відбувся у Нижній Сілезії, Кшижова – місці, яке відоме за активністю групи «Kreisau Circle», яка упродовж 1942-1943 рр. під керівництвом Хельмута фон Мольтке розробляла плани майбутнього Німеччини та Європи після колапсу нацизму. Сьогодні Фундація Кшижова – міжнародний центр зустрічей для європейського порозуміння, в якій відбуваються різноманітні заходи для молоді та працівників освіти з різних країн світу.
 
Тренінг відбувався як у формі презентацій сучасних вимірників економічного розвитку та добробуту, дискусій навколо того, чи завжди економічне зростання сприяє розвиткові, створенню робочих місць, розв’язанню проблем бідності та безробіття, покращенню якості життя людей, так і у формі стимуляційної гри із побудови міста сталого розвитку Krapowa (www.krapowa.org), під час якої учасники набувають практичних навичок фандрайзингу, проектного менеджменту, а також soft skills проведення переговорів та командної роботи. По завершенню тренінгу учасники мали можливість ознайомитися із проектами сталого розвитку м. Вроцлав та Кшижова, дізнатися більше про зародження руху солідарності у Нижній Сілезії, відвідати пам’ятні місця польсько-німецької історії.