» » Відбулася конференція трудового колективу ТНЕУ

Відбулася конференція трудового колективу ТНЕУ

Дата: 16-12-2015, 17:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

16 грудня 2015 року в актовій залі Тернопільського національного економічного університету відбулася конференція трудового колективу ТНЕУ. Упродовж засідання делегати заслухали звіт ректора, доктора економічних наук, професора А.І. Крисоватого про підсумки діяльності вищого навчального закладу у 2014/2015 році.
 
Андрій Ігорович окреслив стратегічні цілі та пріоритети університету, а також засади управління ТНЕУ. У своїй доповіді ректор розповів про результати діяльності підрозділів вищого навчального закладу, динаміку вступу абітурієнтів до ТНЕУ, контингент студентів, міжнародні освітньо-професійні програми, які реалізовуються в університеті, бази стажування професорсько-викладацького колективу, підготовку науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації, результативність діяльності спеціалізованих вчених рад, організацію наукових заходів, круглих столів, конференцій та симпозіумів, результативність науково-видавничої діяльності, участь студентів у науковій роботі. Також А.І. Крисоватий звернув увагу присутніх на обсяг фінансування науково-дослідних робіт, структуру джерел фінансування навчального процесу університету, розподіл фінансування за рахунок коштів загального фонду у 2015 році. Ректор виокремив проблеми, які існують у вищому навчальному закладі та запропонував шляхи їх вирішення.
 
Обговорюючи доповідь ректора, декан факультету економіки та управління Віктор Михайлович Островерхов зауважив: «У сьогоднішніх умовах економічної кризи, нестабільності, скорочення чисельності випускників загальноосвітніх навчальних закладів, посилення конкуренції на ринку освітніх послуг, поглиблення процесів глобалізації та їх вплив на загальні тенденції розвитку фінансового сектору національної економіки України сформувати нову модель університету надзвичайно складно. Однак пріоритети та стратегічні цілі, окреслені ректором ТНЕУ, крок за кроком досягаються, зміцнюючи університет перед зовнішніми викликами та внутрішніми загрозами.
 
Хочу відзначити, що завдяки підтримці ректора факультети нашого університету зміцніли, вийшли на новий якісний рівень, зуміли адаптуватися до нових викликів сьогодення. Андрій Ігорович, спілкуючись зі студентами, на власному прикладі формує нову філософію співпраці з молоддю ТНЕУ, яка сьогодні є нашим партнером та генератором ідей, нестандартних рішень у вищому навчальному закладі.
 
Це свідчить про те, що діяльність ректора спрямовується на утвердження лідируючих позицій ТНЕУ в українському освітньому просторі та підвищення репутації вищого навчального закладу на міжнародній арені».
 
Також оцінив роботу ректора голова Первинної профспілкової організації студентів ТНЕУ Антон Михайлович Шевчук: «Розвиток освіти та науки в умовах сьогодення є складним та потребує нестандартних рішень і стратегії на передбачення. Зміни в законодавстві, економічні, ризики, політичні загрози вимагають від керівництва університету неабияких зусиль для зміцнення позицій вищого навчального закладу. Тому,  надзвичайно складно обрати правильний підхід до управління університетом. На мою думку наша адміністрація, на чолі з ректором, діє на випередження, враховуючи інтереси студентів, викладачів та працівників. Хочу відзначити, що в нашому університеті студентська спільнота має можливість не тільки всесторонньо розвиватися, а й бере активну участь в управлінських процесах університету.
 
Співпраця адміністрації, Андрія Ігоровича  та студентства дозволяє забезпечити якісне навчання у ТНЕУ та можливість власного росту та розвитку особистості молодих людей поза навчальним процесом. Студенти підтримують ініціативи ректора, який є їхньою надійною підтримкою та опорою. Велика довіра і ще більша відповідальність – ось, як можна охарактеризувати співпрацю Андрія Ігоровича з молоддю ТНЕУ».
 
Також упродовж засідання виступили проректор з питань соціально-економічного розвитку Василь Ярославович Булавинець, голова Профспілкового комітету працівників ТНЕУ Руслан Феоктистович Бруханський, завідувач кафедри міжнародного менеджменту та маркетингу ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина Олена Миколаївна Сохацька, начальник юридичного відділу Людмила Михайлівна Труфанова та студенти-активісти ТНЕУ. Усі одностайно схвалили роботу ректора та обраний ним напрямок розвитку вищого навчального закладу.
 
ЗВІТ РЕКТОРА ТНЕУ - 2015
Завантажити Переглянути онлайн