» » «Співи, танці, небилиці - на фінансах вечорниці»

«Співи, танці, небилиці - на фінансах вечорниці»

Дата: 16-12-2015, 17:30 | Автор: Карпа Ольга, студентка групи Ф-11

Українські традиції завжди панували і пануватимуть на Факультеті Фінансів.
Саме тому, напередодні Андрія, святково вбрана виставкова зала ТНЕУ гостинно чекала студентів та професорсько-викладацький колектив факультету фінансів, а також запрошених гостей, на Андріївських вечорницях.
На захід завітали декани різних факультетів, а також ректор університету.

В залі панувала святкова атмосфера, яку  доповнювали українські традиційні костюми, що красувалися на присутніх.

Розпочались вечорниці сценкою, в якій молоді хлопці й дівчата навідуються в гості до одного дому у вечір перед святом Андрія.
Загалом на вечорницях були гадання, конкурси і танці.


Одне із гадань —  гадання на дівочих чобітках. Для цього взуття всіх дівчат вибудовували ланцюжком по черзі один за одним з найдальшого кутка кімнати і до порога. Та дівчина , чий черевик першим переступить поріг,швидше всіх вийде заміж.

Для хлопців ж було організовано іншу розвагу — кусання калити.
Всі бажаючі хлопці та молоді чоловіки  мали змогу повправлятися у спритності та дострибнути до калити. Ті, хто не зміг дістати до калити отримували нове завдання — танці під різноманітну музику. Для цього кожен з учасників вибирав собі дівчину і в парі вони танцювали під українську музику та сучасні музичні хіти.

Представники кафедр також брали активну участь у вечорницях.
Кафедра фінансів представила сценку під народну пісню "Із сиром пироги”.
Після чого всі присутні мали змогу посмакувати вареників із сиром. Кафедра фінансів суб’єків господарювання і страхування представила усім присутнім жартівливу композицію Братів Гадюкиних «Весілля». Кафедра податків і фіскальної політики  веселила гостей свята гуморесками та вокально-інструментальним номером.

Не можна не згадати й про казку, авторами якої є Максим Магас та Богдан Тищук. Казка була не лише зачитана, а й продемонстрована. Кожному представнику з факультету, а також ректору довелось взяти участь у сценізації подій. Суть її полягала в тому, що ректор, Крисоватий Андрій Ігорович, був князем, а голови князівств (факультетів) приносили йому дари на іменини.
В підсумку ректор отримав: музичне привітання від декана факультету фінансів, словник іноземних слів від директора ННІМЕВ ім. Б. Гаврилишина,  обійми від декана факультету обліку і аудиту, запальну польку від директора  ННІОС Десятнюк Оксани Миронівни та декана коледжу Шашкевича Олександра Любомировича, а також багато інших цікавих подарунків.

Завершенням вечорниць стали слова з пісні гурту ТІК: "Свято дарує нам казку одвічну". Після чого всі мали змогу потанцювати та повеселитися під українські пісні.