Зі студентської пошти

Дата: 17-10-2011, 16:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

ПРИВІТ УСІМ !
Пише до Вас студентка 4-го курсу групи МУНАД-41 Мацапей Ірина з чарівної батьківщини дерев’ яних черевичків – Голландії! 
Пробувши тут один місяць, можу з упевненістю сказати, що це чарівна держава з унікальними звичаями та  культурою! Перші дні після прибуття  для мене були найбільш захоплюючими, адже все було надзвичайно новим.
Тепер розкажу трішки про себе та про моє життя тут.
Проживаю я у місті Алкмаар, що недалеко від Північного моря,   у гуртожитку під назвою Westerlicht. Місто це дуже красиве! Навкруги лише маленькі будиночки, що не властиве Україні. Тому весь час складається враження, що вони лялькові.  Люди тут дуже хороші. Завжди, коли бачать, що комусь потрібна допомога,   навіть не запитуючи підходять і допомагають. Кажу про це з упевненістю, бо сама одного разу була у цій ситуації.
Проживаю я в гуртожитку з багатьма іншими студентами з інших країн. Це студенти з Латвії, Франції, Фінляндії, Іспанії, Канади та Польщі. Ми завжди проводимо багато часу разом! Спочатку, у перші два дні, було трішки важко зрозуміти одне одного, адже кожна країна має свій акцент. Тому у ці дні, найпопулярніше слово, яке всі вживали було “ What? ” . 
Не знаю щодо решти, але особисто я адаптувалася до цього середовища надзвичайно швидко. Навіть не очікувала, що майже за 3-4 дні після приїзду з рідної України я зможу вільно себе тут почувати! Все стало рідним одразу. Але це і заслуга також моїх теперішніх друзів. Ми всі підтримували одне одного із самого початку, намагалися проводити якнайбільше часу разом, бо так трішки було легше, адже всі залишили свої домівки у різних куточках світу, для всіх це середовище було новим, і всі потребували підтримки. Тому ми користувалися нагодою  вдосконалити свої навички спілкування англійською мовою і розмовляли якомога більше.
За перший місяць я відвідала ще поки що не дуже багато місцью Побувала на Північному морі кілька разів. Пляжі там неперевершені! Ми любимо їздити туди час від часу, коли надворі сонячна погода. Адже навчання моментами виснажує, необхідно трішки й розслаблятися, а шум хвиль завжди допомагає . Також відвідали ми місто Bergen, що також знаходиться недалеко від Алкмаару. Це містечко входить у список найбагатших міст Нідерландів. І повірте, побачивши, на яких авто там їздять люди, можу з впевненістю сказати, що це абсолютна правда. Ще побували в Амстердамі. Спогади про місто залишились надзвичайно приємні! Плануємо відвідати й інші країни! Отож трішки пізніше я знову напишу та розкажу всі новини.
Щодо навчальної частини, то вчусь я в університеті InHolland. До речі, у перший мій день перебування тут, я побачила фото нашого дорогого ТНЕУ та Україно-нідерландського факультету на дошці пошани. Чесно кажучи, коли бачиш таке в іншій країні, за 3 000 км від  дому, серце охоплюють надзвичайно теплі почуття! Навчання тут складається із двох частин: у першій ми працюємо над проектом. Ми отримали інформацію про компанію, що фактично є банкрутом, і ми повинні розробити проект, в якому ми надамо поради щодо виробництва, структури, процесу управління і т.д., а також маємо вказати, що повинна вдосконалити чи змінити компанія, щоб знову збільшити свої продажі на ринку та знову отримувати прибутки. Працюємо ми по 5 чоловік у кожній команді. Я у групі з одним  французьким та трьома голландськими студентами. Та крім цього проекту, я також маю проект по менеджменту, але він лише між інтернаціональними студентами. Так що навчання для мене тут вельми цікаве та захоплююче, адже все це я роблю вперше у  житті! Триває лише перший місяць мого перебування тут, але я вже багато чого корисного навчилася! 
Отже, на завершення мого великого листа , хочу подякувати тернопільському національному економічному університету та моєму улюбленому УНФЕМ за те, що дали мені цю можливість! Поїхати сюди було для мене надзвичайно великою подією! І я дуже вдячна, що мені допомогли здійснити заповітну мрію! Адже я завжди хотіла побачити світ! І вони мені у цьому допомогли!
Отже, ВЕЛИКЕ СПАСИБІ від мене працівникам нашого деканату. А також палкий привіт найкращій у світі групі МУНАД-41. 

З найкращими побажаннями

Мацапей Ірина, студентка 4-го курсу, групи МУНАД-41
Україно-нідерландського  факультету економіки та менеджменту