Зі студентської пошти

Дата: 17-10-2011, 16:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Goeden Dag або Доброго Дня!
Мої найпалкіші вітання улюбленому факультету: Людмилі Володимирівні, викладачам та студентам УНФЕМ!
Перебуваючи в Голландії, не можу не поділитись своїм досвідом і враженнями мого навчання в цій країні. Я тут всього декілька місяців, проте набуті знання залишаться зі мною на все життя. 
Нідерланди – це країна  маленьких будиночків, млинів, тюльпанів, сиру, каналів, велосипедів, вседозволеності та порядку водночас. Це маленька за площею країна. Близько 60% населення живе на заході країни, де розташовані такі міста як: Амстердам, Гаага, Роттердам та Утрехт. Популярним засобом пересування є велосипед. І це не ознака бідності. Соціальний статус не має нічого спільного з цим. Є навіть члени Парламенту, які їздять на роботу на велосипедах.
Не можу не зауважити відмінність систем освіти в нашій країні і в Голландії. InHolland University звертає велику увагу на роботу в проектних групах. І голландців, і іноземних студентів було поділено на робочі групи, що виконували дослідження. Співпрацювати з голландцями було дуже цікаво. Вони досить працьовиті  та прямолінійні особистості. Ми ходили на пари чотири рази в тиждень. Семестр складався із 2-ох четвертей, і після кожної здавались екзамени і проект.  
Загалом навчання проходило у дружній, позитивній атмосфері. Навчалась я в м. Алкмаар, що в районі Північної Голландії. Кожної п’ ятниці в цьому місті відбувається фестиваль сиру. Містечко затишне і розташоване недалеко від Амстердаму. Але значно відрізняється від м.Гааги, де розташований уряд країни, що вражає своєю інтернаціональністю. Це третє по величині місто в Голландії. 
Вільний від навчання час ми проводили разом з студентами із Фінляндії, Франції, Литви, Словакії, Португалії та Голландії. На фото вище - в неповному складі « міжнародна сім’ я» на святкуванні Дня Королеви в Амстердамі. Це популярне свято, що відбувається 30 квітня кожного року на честь дня народження попередньої королеви Юліани.
Щоб відчути всю радість і атмосферу життя ERASMUS необхідно завітати в цю дивовижну країну.
Дякую університету за можливість навчання за кордоном! Особлива подяка моїм батькам за розуміння та підтримку!

З повагою
Юлія Проник, студентка групи МЕУН-41