» » ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОГО АУДИТУ: СТАН, РЕАЛІЇ

ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОГО АУДИТУ: СТАН, РЕАЛІЇ

Дата: 11-12-2015, 10:58 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 10 грудня 2015 року викладачі та студенти факультету обліку і аудиту Тернопільського національного економічного університету зустрілися з Головою комісії зі стандартів та аудиторської практики Всеукраїнської професійної громадської організації «Спілка аудиторів України», доктором економічних наук, професором обліку і аудиту Запорізького національного університету Проскуріною Нелею Миколаївною.
 
Нелю Миколаївну представила декан факультету обліку і аудиту, кандидат економічних наук, доцент Панасюк Валентина  Миколаївна.
 
Гостя виступила з доповіддю на тему: «Перспективи розвитку аудиту в Україні». У доповіді професор проаналізувала правову базу аудиту в Україні; з’ясувала зміни, пов’язаних з вживанням терміну «аудит»;  його методичні засади; проблеми української аудиторської практики і можливості їхнього розв’язання;  функції Аудиторської палати України; організацію аудиторської діяльності; сертифікацію аудиторів; підстави та умови для саморегулювання професійного аудиту в Україні.
 
Професор Н.М. Проскуріна відповіла на низку запитань викладачів і студентів.
 
Перед викладачами та студентами факультету обліку і аудиту ТНЕУ також виступили представник АФ «Консул» Андрій Романович Мельник; аудитор АФ «Західаудит» Сергій Вікторович Войцехівський; директор аудиторської фірми «Тер Аудит»,  доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри  обліку в державному секторі економіки та сфері послуг ТНЕУ Михайло Романович Лучко.