» » Парк неповторної краси та прозорих струмків

Парк неповторної краси та прозорих струмків

Дата: 17-10-2011, 16:24 | Автор: Антків Володимир, ФББ, ФБС-44

Перлиною України, її візитною карткою, яку справедливо називають чудом України, є Національний дендрологічний парк « Софіївка» Національної Академії Наук України – рукотворне творіння кінця XVIII – початку XIX ст. Він прикрашений мармуровими статуями грецьких богів та богинь, філософів та поетів. Тут вражає все - каміння, квітучі рослини, дерева, архітектурні споруди та прозорі, мов кришталь, струмки чистої води, у якій так неспішно та спокійно плавають білі лебеді.  
Студенти факультету банківського бізнесу ТНЕУ побували на чудовій пізнавальній екскурсії, під час якої слухали захоплюючу розповідь про створення парку, кожен куточок якого овіяний духом історії, міфами та легендами, романтичними історіями з життя Потоцьких. У будь-яку пору року « Софіївка» завжди прекрасна. Нам дуже сподобалась чудова природа в осінніх барвах, яка підсилює бажання повертатись у цю місцину знову і знову.
Намилувавшись чудовими місцевими краєвидами, чарівною природою, і оглянувши всі прикраси цього величного парку, ми повертаємось додому. Дорогою до Тернополя студенти також побачили Вінницький фонтан, який під ніжні мелодії виграє прекрасним водограєм на плесі річки Південний Буг.