» » Студенти ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина запалили першу свічку Адвенту

Студенти ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина запалили першу свічку Адвенту

Дата: 4-12-2015, 10:30 | Автор:

 
   Підготовка до Різдва в Німеччині починається за кілька місяців. У жовтні відкриваються перші ярмарки з продажу ялинкових прикрас і різдвяних подарунків, на цьому німці не економлять. Вони прикрашають свої будинки, вікна, вітрини магазинів миготливими гірляндами. У багатьох дворах будинків, а так само на перших поверхах багатоповерхівок, мешканці Німеччини встановлюють різдвяні ясла, які є символом Різдва.
   Різдву передує Адвент — це чотири тижні перед Різдвом, час покаяння і прощення. Символом Адвенту є вінок Адвенту, який складається з ялинових гілок, в центрі якого стоїть чотири свічки. По одній свічці запалюють кожної неділі Адвенту. Вінки Адвенту надають житлу святковий настрій. 
   Студенти ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина, які навчаються за  українсько-німецькою програмою долучилися до традицій святкування німецького Різдва, змайстрували свій вінок Адвенту і 27 листопада запалили першу свічку Адвенту. Також студентство переглянуло фільм німецькою мовою «Мед в голові». У фільмі розкриваються проблеми взаєморозуміння між різними поколіннями в одній сім’ї, опісля всі змогли поділитися своїми враженнями про фільм. Лектор Фонду Роберта Боша Сюзанн Хартляйб провела пізнавальну вікторину щодо традицій святкування Різдва в Німеччині.
   Гадаємо, такі заходи носять не тільки розважальний характер, але збагачують учасників корисною і цікавою інформацією, сприяють розширенню кругозору та демонструють багатство культур. 
Фотозвіт: