» » Військово-патріотична акція, присвячена святу Покрови Божої Матері

Військово-патріотична акція, присвячена святу Покрови Божої Матері

Дата: 13-10-2011, 17:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Протягом 08 жовтня 2011 року була проведена військово-патріотична акція, присвячена святу Покрови Божої Матері, українському козацтву та 69-й річниці створення Української Повстанської Армії. 
Зазначений виховний захід був організований студентськими Військово-патріотичним та Історичним клубами ТНЕУ (керівники – доц. Грицьків А.В. та доц. Сивирин М.А.) за підтримки Тернопільської обласної організації Ветеранів миротворчих операцій, ТзОВ « Інтеграл» (директор – Колос О.С.), кафедри спорту ТНЕУ (викладач – Баб’ юк В.М.) та за участі студентів-активістів ФББ, ФАЕМ, ЮФ, а також викладачів кафедр ІМФББ, ІМЗЕД, ДІДУ.
      Учасники акції мали на меті здійснити 36-ти кілометровий забіг за маршрутом с. Дземброня (Верховинський р-н, Івано-франківської обл.) – г.Чорна Гора (2028 м.) – с. Дземброня, проте, в зв’ язку із екстремальними погодними умовами (мороз, сніг та вітер) на ділянці 1500 метрів над рівнем моря і вище, дистанцію довелося скоротити до 24 км. Учасники акції пройшли місцями партизанської слави і піднялися на гору Смотрич (1956 м.) в масиві Чорногорського хребта, де заспівали Державний гімн України і прочитали молитву за упокій полеглих борців за незалежність, після чого, сповнені незабутніми враженнями та втомою, повернулися в базовий табір.