» » 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 1-12-2015, 17:05 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Перше грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Тернопільський національний економічний університет також не стоїть осторонь відзначення тих дат, що стосуються здорового способу життя молоді, а саме проблеми ВІЛ-інфікованих людей.
 
Прикро, що за темпами поширення ВІЛ-СНІД Україна посідає ледве не перше місце у Європі. Саме тому студенти ТНЕУ мають бути обізнаними щодо шляхів передачі інфекції, а також можливості запобігти їй. Спеціалісти Тернопільського міського та обласного центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юрій Чирський, Едуард Грішин та Олеся Ігнатова за допомогою «Маршруту безпеки» у доступній формі ознайомили студентську молодь із проблемою ВІЛ-СНІДу, детально розповівши про шляхи передачі жахливої хвороби, а також методи та засоби профілактики захворювання.
 
Соціальний працівник Тернопільського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Лілія Семанишин розповіла про групи ризику, а також вражаючі факти, що стосуються поширення небезпечного захворювання у Тернопільській області. Велике «дякую» висловлюємо також заступникові директора Тернопільського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяні Четвертак, що допомогла організувати таку важливу і цікаву зустріч для студентів, адже здоров’я – найвища цінність. Варто зауважити, що в університеті триває конкурс плакатів «СНІД – загроза людства», який уже незабаром визначить переможців.
 
Живімо якісно, задоволено і цікаво, а також не марнуймо життя, тобто бережімо здоров’я, не забуваймо, що його легше втратити, ніж повернути.