» » Десятилітній ювілей документознавців…

Десятилітній ювілей документознавців…

Дата: 24-11-2015, 15:37 | Автор: Філімонова Аліна, студентка групи ДІД-41

 З нагоди відзначення Дня писемності та мови у Тернопільському національному економічному університеті було організовано цикл заходів: інтелектуальних, пізнавальних, розважальних. Одним із них стало традиційне свято Дня спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність», що успішно функціонує на юридичному факультеті.
 
Атмосфера родинного тепла, щирість, посмішки, радість, професіоналізм, відчуття гордості та покликання до нових звершень – усе поєдналося в одному часовому просторі – на святі Дня спеціальності. Цей рік ювілейний для документознавців – не так мало, але і не багато – 10 років спеціальності, сформовано дві групи першокурсників та збільшено тривалість магістерської програми.
 
Приємно, що на урочисту частину завітали поважні гості, а саме: ректор університету, доктор економічних наук, професор Крисоватий Андрій Ігорович, гість з Польської Республіки, експерт з питань діяльності органів місцевого самоврядування, засновник «Академії саможондової «Конвівенція», доктор Марцін Бонкевіч, в.о. декана юридичного факультету Банах Сергій Володимирович, директор Державного архіву Тернопільської області Полянський Федір Іванович,  директор Тернопільської обласної бібліотеки для молоді Гук Леся Степанівна, керівник загального відділу Тернопільської обласної державної адміністрації Лицар Іванна Іллівна та професорсько-викладацький колектив юридичного факультету.
 
Урочиста частина свята розпочалася з вітального слова ректора Крисоватого А.І., який відзначив професорсько-викладацький колектив кафедри та студентів, вручивши подяки та цінні подарунки.
 
Приємною несподіванкою для кафедри ДІДУ став оригінальний подарунок від колег-юристів – Дерево кафедри, а солодким подарунком потішили кафедру студенти, які підготували символічний торт Дружби. Вражали своєю майстерністю презентації наших студентів, які вміло показали усю суть та важливість професії для юних першокурсників.
 
На святі було чимало сюрпризів, один з них – четвертокурсники відзначили грамотами своїх наставників у номінаціях: «Мудрої книги і чарівного пера», «Міс Граціозність», «Міс Чарівність», «Безмежний простір душі», «Легенда стилю», «Золоте серце кафедри», «Міс Гармонія», «Найщиріша посмішка», «Міс Креативність», «Містер Що? Де? Коли?» та «Найсумлінніший лаборант». Також наших першокурсників привітали куратори та вручили їм спеціальні посвідчення документознавців, таким чином прийнявши їх у велику родину Ділових, Ініціативних і Дружніх. А на завершення виступили студенти-магістри, які майстерно відтворили картину «Як козаки лист турецькому султану писали», щоправда, у їх виконанні це звучало «Як документознавці лист до Міністра освіти писали».
 
Із завершальним привітальним словом виступила завідувач кафедри ДІДУ, доктор історичних наук, професор Гомотюк Оксана Євгенівна, яка подякувала усім за надзвичайну атмосферу свята, цінні подарунки, привітальні слова та побажала не зупинятися на досягнутому, нових звершень, творчого пошуку, удосконалення та професійного розвитку.
 
Ну, а яке ж свято не завершується піснею?! Поринути у світ мистецтва та відчути силу української народної пісні допомогла талановита бандуристка Ольга Гойсак – студентка Інституту мистецтв ТНПУ ім. В. Гнатюка, яка майстерно відтворила композиції «Лелеча доля», «Іванку...» та «Квітка душа».
 
На жаль, швидко промайнула щаслива мить нашого свята, котра, безперечно, залишиться у наших серцях. Однак потрібно не зупинятися на досягнутому, головне пам’ятати, що тільки спільними зусиллями, прагненням до знань і самореалізації можна стати корисним для своєї країни, своєї альма-матер та своєї родини!