» » Тренінг з мотивації організували студенти факультету банківського бізнесу

Тренінг з мотивації організували студенти факультету банківського бізнесу

Дата: 23-11-2015, 17:36 | Автор: Марія Вільшанська

 20 листопада 2015 року у стінах факультету банківського бізнесу відбувся тренінг з мотивації, який провів професійний тренер з семирічним практичним досвідом, експерт з питань молодіжної політики та PR – Іван Омелян.
 
Розпочалася зустріч із подяки присутнім за запрошення та обіцянки нагородити найактивніших учасників призами. Іван розповів, що існує три методи мотивації: перший – це емоційна винагорода, тобто, оскільки більшість присутніх були студентами, то цією нагородою виступлять бали, другий – візитка з контактами тренера, тобто можливість підтримувати зв'язок і третій – гроші, тобто, можливість отримати сто гривень. На запитання «Чого ви тут зібралися?», найпоширенішими відповідями студентів були: побачити практику публічних виступів, передати одногрупникам набуті знання, зробити висновки про своє життя, цінності, саморозвиток, самовдосконалення та зрозуміти за яким вектором рухатися далі по житті. Самого ж Івана мотивувало зустрітися з студентами те, що ми навчаємося в найбільшому і найпотужнішому університеті Тернополя, те, що ми молоді, креативні та ініціативні, а також прагнення ділитися своїми знаннями та досвідом.
 
Тренер зазначив, що саме із методів мотивації випливають такі собі «мотиваційні кити». До них відносять: визнання – в школі, університеті, на роботі, в суспільстві, гроші – як показник багатства та можливості вирішувати будь-які питання та зв’язки – які виявляються у формі соціальних контактів та соціальної взаємодії. Марина Варга, студентка 5 курсу висловила думку, що найголовнішими серед усіх вище перерахованих пунктів  для особистості є зв’язки, оскільки, за їх допомоги в тебе будуть і гроші і визнання. Іван розширив думку студентки, пояснивши, що зв’язки є важливою мотиваційною складовою, проте не ключовою, гроші не є показником, але є мотиватором у 80% випадків, а найголовнішим, на його думку є визнання. Було висунуто мрію про перетворення Тернополя на молодіжний центр України і відповідно визнання цього статусу міста та його жителів у всіх країні.
 
Фахівець порадив обов’язково складати плани: на день, тиждень, рік, п’ять, десять років, адже тільки коли ваші цілі зазначені на папері, а не в голові, вони втіляться в реальність. Трьома основними зонами в житті молодої людини повинні стати: навчання (читайте літературу, яка вас розвиватиме), особисте життя (дружба, кохання – як складові, що додадуть гармонії) та здоров’я (актив, в який на даний час необхідно зробити найбільшу інвестицію). 
 
Для того, щоб стати успішною особистістю у сучасному світі експерт порадив опанувати наступні речі: «ліфтову» промову (як правило, слухають вас одну хвилину, отож за сорок секунд необхідно розказати хто ви, чим займаєтесь і що хочете), планування з пріоритетом ( не завантажувати свій день непотрібними речами), власну «супер силу» (визначити в собі ті навики, які роблять вас особливими та вдосконалювати їх), навчитися делегувати (передавайте, розподіляйте та контролюйте обов’язки). Заключною фразою тренінгу стала наступна: «Якщо змінитеся Ви – зміниться місто і країна».
                                                                                              
По завершенні виступу, студенти та викладачі поставили Івану безліч запитань, адже така мотиваційна промова наштовхнула присутніх на шквал думок та обговорення. Найактивніші учасники отримали методички Івана Омеляна з ефективності проведення часу в соціальних мережах, візитки з контактами та купюру номіналом сто гривень. Координатором та організатором тренінгу виступив оргкомітет факультету банківського бізнесу на чолі з головою – Вікторією Микитюк. Дякуємо позитивному та професійному тренеру за неймовірні емоції та можливість  вдосконалюватись.