» » У ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина започаткували новий формат святкування Міжнародного дня студента

У ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина започаткували новий формат святкування Міжнародного дня студента

Дата: 20-11-2015, 12:16 | Автор:

    Святкування Міжнародного дня студента асоціюється в кожного з юністю, красою, романтикою, радістю. Кожен факультет, кожен інститут започатковує свої традиції відзначення цього свята або дотримується вже існуючих. 
    Звісно, не пройшло це свято повз студентство Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина. Проте, формат свята був не зовсім традиційним. 17 листопада 2015 року з ініціативи директора ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина І.М.Таранова був проведений науковий захід під назвою "International Students’ Exchange Experience Day” та реалізований спільно з партнерами з Миколаївського національного університету ім. В.О.Сухомлинського, Вроцлавського економічного університету (Польща), Ґданського університету (Польща). До участі в заході були запрошені студенти ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина та усі бажаючі, кого зацікавила інформація щодо існуючого досвіду участі в програмах міжнародного студентського обміну. 
    Під час заходу студенти ТНЕУ поділилися інформацією про участь у Літній школі в Польщі, здобутим досвідом під час поїздок у Німеччину, Австрію, Францію тощо. 
    Заступник декана економічного факультету Гданського університету доктор Войчєх Бізон  та координатор співпраці цього університету з ТНЕУ доктор Мірослав Йодко посприяли on-line спілкуванню студентам з Гданська  та Тернополя на найбільш цікаві теми для них. Так, студенти Ґданського університету, які вийшли на Skype-зв'язок, розповіли про свій досвід участі в програмах обміну студентами. Найбільше учасників зацікавила розповідь про стажування в одному з університетів Китайської Народної Республіки, яке проходило з метою вивчення китайської мови, що зараз дуже популярно в Європі. 
     Також на зв'язок через Skype виходили представники Вроцлавського економічного університету, а саме доктор габілітовий Вроцлавського економічного університету Анета Зелінська. Пані Зелінська розповіла учасникам про наукові студентські школи, які функціонують на базі Вроцлавського економічного університету та можливості студентського обміну. Директором ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина к.е.н., доцентом Ігорем Михайловичем Тарановим, координатором українсько-польської програми к.е.н. Іриною Маркіянівною Щирбою та доктором габілітованим Анетою Зелінською були обговоренні питання щодо можливостей короткотермінового студентського обміну між Вроцлавським економічним університетом та ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина ТНЕУ. 
     Директор ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина к.е.н., доцент І.М.Таранов звернув увагу на те, що студентський обмін у ТНЕУ на сьогоднішній день носить односторонній характер – наші студенти виїжджають до партнерських університетів на семестрове навчання, натомість зворотній обмін з партнерами доцільно відновити. 
    Іноземні студенти ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина ТНЕУ, які брали участь у заході, не тільки активно долучалися до обговорення піднятих питань, але і презентували свої наукові дослідження. Варто відзначити доповідь студентки групи  АМЕТм-11 Лукампо Бобо Елізи.
    Відтак, на даному заході були представлені та обговорені можливості, перспективи та існуючі проблеми міжнародного студентського обміну. Вважаємо, що саме такий формат відзначення Міжнародного дня студента був корисний та інформативний для студентів.   
 
Фотозвіт:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
                                                                                       Автор: міжнародний тренінг-центр ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина