» » «Оцінка фінансового стану суб’єкта господарювання як запорука стабільності й ефективності його діяльності»

«Оцінка фінансового стану суб’єкта господарювання як запорука стабільності й ефективності його діяльності»

Дата: 19-11-2015, 16:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З ініціативи студентів факультету фінансів 18 листопада 2015 року у групах ФО-31 та ФО-32 відбувся тренінг на тему: «Оцінка фінансового стану суб’єкта господарювання як запорука стабільності й ефективності його діяльності». Тренінг організовано в рамках викладання дисципліни «Фінансова діяльність суб’єктів господарювання», у ході якого студенти виступили у ролі професійних тренерів для своїх колег.
 
Доцент кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування ТНЕУ Галина Миронівна Кулина розпочала захід із привітання студентів й актуалізації питання аналізу фінансового стану та оцінки фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання у контексті виявлення закономірностей і тенденцій розвитку подій, які спрямовують діяльність підприємства у цих реальних умовах на досягнення поставлених цілей і за результатами такої оцінки сприяють прийняттю ефективних рішень щодо управління їх фінансами.
 
Під час заняття тренери – Гоцко Андрій, Душинська Наталя та Піпко Юля – представили системну діагностику фінансового стану суб’єктів господарювання на основі фінансово-економічного аналізу його діяльності із врахуванням галузевої специфіки, позицій конкурентів, а також запропонували стратегію розвитку підприємства, яка базується на його SWOT-аналізі.
 
У ході тренінгу студенти опанували навички щодо застосування методів та прийомів фінансового аналізу, у т.ч. специфіки SWOT-аналізу; методики розрахунку й оцінки основних індикаторів фінансового стану суб’єкта господарювання. Це дало змогу сформувати у них вміння оцінювати фінансовий стан і на цій основі приймати ефективні рішення щодо управління фінансово-економічною діяльністю підприємства.
 
Усі учасники тренінгу були задоволені, адже отримали не лише знання, котрі є актуальними та корисними для майбутніх керівників і менеджерів, а й позитивні емоції та гарний настрій.