» » Студенти ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина діляться досвідом участі в проекті EU Study Days 2015

Студенти ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина діляться досвідом участі в проекті EU Study Days 2015

Дата: 19-11-2015, 15:56 | Автор:

 
    У період з 30 вересня до 4 жовтня 2015 року мені випала чудова можливість прийняти участь у 13-й сесії Школи європейських студій (EU Study Days) – освітнього проекту Представництва Європейського Союзу в Україні. Заходи програми відбувалися в Національному університеті Острозька Академія. У школі взяли участь 40 студентів із різних областей та університетів західної України.
    Для мене Школа європейських студій – це потік надзвичайно корисної інформації. Ці п’ять днів були надзвичайно захопливими, інформативними та веселими, які проходили у приємній та дружній атмосфері. Участь у Школі дала мені можливість розширити свої знання щодо ключових аспектів відносин Європейського союзу та України (політичний, економічний,  юридичний, бізнесовий, енергетичний, історичний та культурний), ознайомитись з особливостями імплементації угоди про асоціацію та впровадження реформ. Також участь у програмі дала змогу поспілкуватись із посадовцями та експертами Представництва Європейського Союзу в Україні й українськими експертами та інтелектуалами, зокрема: Юргісом Вільчінскасом (Представництво ЄС в Україні), який представив європейський погляд на українські реформи, Михайлом Гончаром (Центр глобалістики Стратегія-ХХІ), який аналізував енергетичні аспекти відносин ЄС-Росія-Україна,  Олексієм Гаранем (Києво-Могилянська академія), котрий  широко проаналізував геополітичні аспекти нинішніх подій, зокрема в контексті російської агресії, Тарасом Качкою (Український медіа-центр реформ), який оцінив економічні реформи, пов’язані з застосуванням Угоди про асоціацію, Іво Керстенем (Консультаційна місія ЄС), який виступив із короткою лекцією про цінності тощо.
    Крім того, неймовірним досвідом було знайомство з іншими учасниками Школи – молодими, вмотивованими інтелектуалами, що надихнуло мене на ще більший особистий розвиток.
     Варто зазначити, що важливим аспектом проекту було те, що він не пропагує вступ чи співпрацю з Європейським Союзом, а дає критичну оцінку реаліям та прогнозу взаємодії України та ЄС.
     Дуже вдячний Представництву ЄС в Україні та організаторам EU Study Days за прекрасну можливість розширення світогляду, нові знайомства та чудово проведений час.
 
 
               
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
                                                                                                   Автор: Олексій Гринішин,
                                                                                                  студент групи МЕНМФ-41 ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина