» » У ТНЕУ відбулася урочиста імпреза з нагоди Міжнародного дня студентів!

У ТНЕУ відбулася урочиста імпреза з нагоди Міжнародного дня студентів!

Дата: 17-11-2015, 16:45 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 
Cтудентська молодь – майбуття держави,
Студентська молодь – Батьківщини цвіт.
Ви – України-неньки – міць і слава,
Студентська молодь хай дивує світ!
 
17 листопада 2015 року у Тернопільському національному економічному університеті відбулася урочиста імпреза з нагоди відзначення Міжнародного дня студента.
 
Це свято має свою історію. У 1893 році в Женеві був скликаний Міжнародний конгрес студентів-соціалістів, що прийняв рішення: установити і розвивати зв'язки між студентами різних країн. Істотний вплив на розвиток студентського руху зробили трагічні події осені 1939 року в Чехословаччині. Тоді 17 листопада тисячі студентів міста Праги та їхніх викладачів заповнили вулиці міста, протестуючи проти гітлерівської окупації, але вони були арештовані німецько-фашистською владою і розстріляні, або відправлені в концтабори.

Міжнародний день студентів був заснований у 1941 році в Лондоні на світлу пам’ять загиблих студентів Чехословаччини.

Свято розпочалося з вітальних слів почесних гостей. Звертаючись до молоді, ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий сказав: "У такому величезному інформаційному середовищі, яке ми маємо сьогодні, дуже важливо зрозуміти себе, визначитися, чого ж насправді ви хочете. А тому завжди будьте чесними перед самими собою, ставте собі багато запитань для звірки того шляху, яким ви йдете, з тим внутрішнім компасом, що зветься мрією, і все складеться якнайкраще.

Пам'ятайте, що все у ваших руках, тому їх не можна опускати, слід просто періодично себе «перезавантажувати». Виробляйте у собі здатність у будь-яких труднощах бачити нові можливості і сприймати будь-яку проблему як задачу для розв’язання.

Намагайтеся дарувати людям позитив, адже що більше довкола вас посмішок, тим кращим буде ваше життя. Вмійте, коли слід, сказати «ні». Це допоможе Вам зберегти свою індивідуальність.

Кожен день минає і не повертається, і якщо ви зрозумієте це в молодому віці, то зробите собі неоціненний подарунок. Як сказала відома Габріель Шанель: «Якщо ви народилися без крил, то не перешкоджайте їм, коли вони почнуть рости». У нашому вищому навчальному закладі ми створюємо такі умови, щоб дати вашому серцю іскру, крилам – лет, крокам – впевненість, а думкам – виваженість і мудрість".
 
Щирі слова привітань виголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Степанович Барна: "Я вдячний кожному із вас, хто бере активну участь у житті міста і країни, ставить перед собою мету і наполегливо йде до її реалізації. Бажаю вам натхнення, вневненості у собі, своїх силах і нових перемог!"
 
«Без сумніву, студентські роки – особливий етап у житті кожного. Пройде час, і усі ви будете його згадувати як найкращі і найяскравіші моменти, – зазначив голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець. – Та завжди пам’ятайте, що найголовніше завдання студента – вчитися, здобувати освіту, удосконалюватися. Нашій молодій державі потрібні ваші знання, завзяття та молодечий максималізм. І саме від вас залежить, якою буде наша держава. Нинішнє студентство таке ж – ви першими вийшли на вулиці, підтримуючи євроінтеграційні процеси, першими вийшли на майдани, повставши проти несправедливості та тоталітаризму.  Змінюйте нашу державу, працюйте заради її процвітання, заради прийдешніх поколінь. Нехай здійснюються усі ваші плани та задуми, а Небеса дарують кожному добру долю!»

Також до вітань долучився директор департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Любомир Левкович Крупа.
 
На святкову імпрезу були запрошені кращі студенти Тернополя та Тернопільщини. Всім було затишно і радісно від теплих слів та щирих побажань.
 
Саме студенти – цвіт і гордість нашого краю, їм даровано долею поринути у прекрасний і таємничий світ наукового і творчого пошуку.
 
Від учасників дійства було покладено квіти до пам’ятників Геніїв українського народу Тараса Шевченка та Івана Франка, квіти та свічу пам’яті до університетської каплички як символ безсмертя Новітніх Героїв України.
 
Згідно Розпорядження Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільської обласної ради було нагороджено грамотами та квітами кращих студентів вишів краю.
 
Приємно привітати кращих студентів нашого університету з відзнаками:
 
Буракова Андрія Володимировича (факультет фінансів);
Карого Володимира Вікторовича (юридичний факультет);
Микитюк Вікторію Олександрівну (факультет банківського бізнесу);
Харо Вікторію Богданівну (коледж економіки, права та інформаційних технологій);
Чопа Руслана Володимировича (факультет обліку і аудиту).
 
Для всіх присутніх з мистецькими дарунками виступили учасники творчих колективів ТНЕУ: Надія Дерев’яна, Ірина Клименко, Павло Тютюнник, Тетяна Шарган, Марта Коцур, Владислав Вальків, Ірина Новомлинська, студія сучасної хореографії «ТАНГо danse company».
 
Ведучі свята – Ірина Новомлинська та Юрій Дзюла – побажали усім творчих успіхів, наснаги, мирної та щасливої України.
 
З Міжнародним Днем студента, молоде нашого краю!