» » Це необхідно було бачити і чути, або «Ти подобаєшся мені»

Це необхідно було бачити і чути, або «Ти подобаєшся мені»

Дата: 13-11-2015, 12:27 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

До Дня української писемності та мови, в рамках тижня української культури,  12  листопада у гості до ТНЕУ на зустріч із студентами, яка проходила у виставковій залі, завітав відомий поет-пісняр, музикант, романіст, драматург, перекладач, журналіст, шоумен,  український письменник член Національної спілки письменників України та спілки журналістів України, прозовий твір якого був одним  із номінантів щорічної премії «Книга року ВВС-2012», лауреат Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень» 2013 року, заслужений діяч мистецтв України  Сергій Васильович Лазо.
Кожна людина цікава тим, що вона не схожа на іншу.
Сергій  Васильович Лазо – поет, автор пісень, музикант, бард, ведучий джазових фестивалів,  «людина-оркестр», як назвав його письменник Андрій Курков,  він написав 19 книг і багато пісенних шлягерів,  які записав на шість компакт-дисків, виступав на концертах у Нью-Йорку, в Австралії , в Україні -і це все  і багато чого іншого вбирає в себе Сергій Лазо, пісні-хіти якого виконують Василь Зінкевич,  Таїсія  Повалій, Віктор Павлік, Оксана Пекун, Гайтана, гурт «С.К.А.Й» та інші.
На зустрічі Сергій Лазо презентував дві книжки поезій: «INший простір» та «Майстри часу».  Натхненно читав свої вірші, переклади з грузинської  і російської мов. Артистично, під супровід акустичної гітари, виконував свої пісні-хіти «Ти подобаєшся мені», «Мрії про тебе», «Не йди», «Ні обіцянок, ні пробачень». Присутні на зустрічі із задоволенням разом підспівували автору.
Атмосфера зустрічі була теплою, приємною і затишною. Сергій Лазо розповідав про те, як у Трускавці, після концерту, до нього підійшла жінка і подякувала йому за пісню, котра змінила усе її життя. Піснею Сергія Лазо «Ти подобаєшся мені» їй признався  у коханні хлопець, який і став її чоловіком, і вони живуть у любові ось уже десять років разом.  Жартував,  розповідав, як його шлягери використовують під час чергових виборів. Кандидати в депутати на передвиборчих змаганнях солодко співають виборцям «Ти подобаєшся мені»,  багато чого обіцяють. А коли стають депутатами, то не виконують свої обіцянки, співаючи  своїм виборцям «Ні обіцянок, ні пробачень, все сталося само собою…».
За віршами, піснями, розповідями непомітно пройшла година. На завершення зустрічі Сергій Васильович Лазо продемонстрував новий напрямок в поезії, відео вірші, коли вірші супроводжуються відеорядом і музикою.
Щасливці стали володарями книжок,  які залюбки підписав автор, поет-пісняр Сергій Лазо і сфотографувався на згадку про цю незабутню зустріч із поезією і піснею. Останню книжку з компакт-диском «Майстри часу» встигла придбати студентка із Мароко і дуже була від того щаслива.
Не менш задоволеними були і всі ті студенти, які знайшли  у своєму щільному навчальному графіку годину, яка збагатила їх  поезією і піснями.
Це необхідно було бачити і чути!