«Я люблю мову Батьківщини»

Дата: 11-11-2015, 13:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Вчора, 10 листопада, до Дня  української мови та писемності, в залі засідань Вченої ради відбулася інтелект – гра «Я люблю мову Батьківщини».

Учасники гри - студенти КЕПІТ, які об’єдналися у 3 команди по 7 чоловік.

Команди отримали завдання:  придумати назву команди та обрати капітана. Юнаки та дівчата підійшли до цього завдання творчо й  обрали такі назви: « Патріоти», «Колосок» та «Юні орли».

Гра складалася з 4 турів та фіналу, який міг кардинально змінити результат гри, оскільки останній тур оцінювався у 5 балів. Вирішальну роль відігравали капітани команд, які мали продемонструвати свою кмітливість.

 Перший тур розпочався з 15 запитань. Учасники, піднімаючи прапорці, давали сигнал про те, що вони готові дати відповідь. Виконавши завдання першого туру, лідером стала команда «Юні орли».

Тур за туром команди здобували переможні бали й таблиця результатів змінювалася щохвилини! Завершивши 2,3,4 тури команди, здавалося б, набрали максимальну кількість балів, але ні, найцікавіше - попереду.

Фінал кардинально змінив результати. Командам винесли  скриньку, у якій лежав предмет, який відносився до писемності та української мови. Капітани команд мали відгадати, що це за річь, ставлячи запитання. У скриньці лежало перо, і капітан команди «Патріоти», за деякий час, відгадав що в «чорній скриньці».
Команда-переможець «Патріоти» виборола перше місце в інтелект-грі «Я люблю мову Батьківщини». Вручив нагороду студентам директор КЕПІТ Олександр Любомирович Шашкевич сказавши : « Я пишаюся вами, шановні студенти коледжів. Ви довели, що ваші знання рідної мови є на високому рівні. Розвивайте свої творчі здібності, адже тільки духовні люди збудують нову Україну».

Двом командам, які залишилися, було поставлене додаткове завдання у вигляді мовних ребусів. Молоді люди швидко впоралися із грою. Всі команди отримали подарунки та були дуже задоволені, що брали участь у грі.  Студенти КЕПІТ гарно провели час поза навчанням і отримали море позитивних вражень.

Інтелектуальну гру організував працівник відділу інформації та зв’язків з громадськістю ТНЕУ Василь Володимирович Ліщук.