» » Чехія та Україна - реальні кроки й дієва співпраця

Чехія та Україна - реальні кроки й дієва співпраця

Дата: 9-11-2015, 19:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Дев'ятого листопада 2015 року ректор Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий разом із делегацією науковців ТНЕУ з робочим візитом завітали до Південночеського університету для налагодження співпраці між вищими навчальними закладами.
 
Під час перемовин було підписано Договір про співробітництво у галузі економічних, технічних та юридичних наук, реалізацію програм розвитку спільних наукових досліджень. Також ректори університетів окреслили вектори співпраці, в рамках якої буде здійснюватися обмін студентами для навчання та викладачами для спільної науково-дослідницької діяльності, а також організацію міжнародних конференцій та форумів.
 
Директор Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій Оксана Миронівна Десятнюк, заступник директора ННІІОТ Андрій Васильович Грицьків та директор Центру фізичної культури та спорту Роман Станіславович Циквас презентували діяльність університету та взяли участь в обговоренні перспективного плану розвитку міжнародної співпраці між вищими навчальними закладами.
 
Виходячи із взаємних інтересів ТНЕУ та Південночеського університету, колеги домовилися обмінюватися науково-методичною літературою та наявною інформацією, організовувати і проводити відкриті лекції, круглі столи, симпозіуми, а також зміцнювати культурні традиції України та Чеської Республіки.
 
У рамках виконання Договору про співпрацю 12 листопада у ТНЕУ відбудеться спільна Міжнародна науково-практична конференція «Фінансово-банківські та адміністративні послуги: проблеми управління та перспективи розвитку», участь у якій візьмуть науковці з України, Чехії, Польщі, Угорщини і Словаччини.