» » У ТНЕУ триває тиждень фінансової грамотності

У ТНЕУ триває тиждень фінансової грамотності

Дата: 6-11-2015, 16:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 П'ятого листопада, у четвертий день тижня фінансової грамотності, студенти та викладачі відвідали публічне звітування Департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації.
                                    
На публічному звітуванні виникало безліч запитань, на які не було надано чітких та повних відповідей, які б задовольнили слухачів. Виявилося, що кошти обласного бюджету, які були надані підприємству на купівлю азоту, використані не за цільовим призначенням. Виникають проблеми щодо системи контролю за ефективним використанням коштів обласного бюджету.
 
На рахунок отримання кредиту для молоді на будівництво у селі, постає проблема відсутності критеріїв, хто може отримати даний кредит і прозорої системи порядку черговості, де можна побачити чи надається конкретній особі право на отримання кредиту чи ні. Також здивувало те, що деякі кооперативи відмовилися від бюджетної програми їхньої підтримки, пояснюючи це невигідністю отримання цих коштів через здійснення великої кількості перевірок.
 
Загалом же, атмосфера, що панувала в аудиторії була достатньо напружена, оскільки зі сторони громади висувалися факти, які намагається замовчувати місцева влада.