» » Студенти ННІМЕВ ім. Б. Гаврилишина спеціальності «Туризм» здійснили подорож до печери Млинки

Студенти ННІМЕВ ім. Б. Гаврилишина спеціальності «Туризм» здійснили подорож до печери Млинки

Дата: 6-11-2015, 15:14 | Автор: студентка групи Т-32 Лісовська Анастасія

 31 жовтня 2015 року студенти ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина спеціальності «Туризм» вирушили у незвичайну подорож до печери Млинки, яка розташована у с. Залісся. Керівниками поїздки були викладачі кафедри міжнародного бізнесу і туризму Рудакевич І.Р. та Продан І.О.
 
Незважаючи на погані прогнози, погода потішила подорожуючих, адже було справді тепло, сонячно та безвітряно. Першою зупинкою було старовинне місто Чортків. Тут молодь прогулялася вузькими вуличками, відвідала такі визначні пам’ятки як Церкву Успіння, костел св. Станіслава, Чортківський замок Ґольських, стару ратушу. Після цікавої екскурсії студенти попрямували у село Залісся, в гості до зеленої садиби Бориса та Світлани Гори, які організовують походи до печери «Млинки». Юнаків та дівчат гостинно прийняли та забезпечили необхідним  спорядженням для походу в печеру.
 
Печера Млинки є геологічною пам'яткою природи загальнодержавного значення, яка розташована біля села Залісся Чортківського району Тернопільської області. Загальна довжина її коридорів – понад 45 кілометрів. Разом із інструктором студенти відвідали основні зали, ознайомилися з особливостями техніки спелеотуризму, долали перешкоди,  використовуючи різні способи пересування. В окремі зали потрібно було «пролазити» лежачи або долати розколини кількаметрової глибини. Подолавши важкі перешкоди та лабіринти печери, молоді люди трохи стомлені поверталися до садиби, щоб перепочивши вирушити знову в дорогу.
 
Стомлені, але щасливі студенти та викладачі поверталися додому, сподіваючись ще не раз опинитися у відвіданих місцях та відчути справжній дух пригод.