» » ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина забезпечує усім студентам можливості практики іншомовного спілкування – «Multicultural International Student Speaking Club»

ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина забезпечує усім студентам можливості практики іншомовного спілкування – «Multicultural International Student Speaking Club»

Дата: 5-11-2015, 16:00 | Автор:

 
    Студенти можуть вивчити іноземні слова, підтягнути граматику, але практикувати розмовну іноземну мову та активно використовувати її в повсякденному спілкуванні можна тільки в певному мовному середовищі. Як створити таке середовище, не виїжджаючи за межі країни із врахуванням фінансових можливостей студентів та їх інтелектуального капіталу у ТНЕУ? Насправді – немає нічого неможливого. Завдяки ініціативі студентів Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина та за підтримки директора Ігоря Михайловича Таранова в нашому інституті створений і успішно функціонує «Multicultural International Student Speaking Club» (MISSC).
   MISSC – осередок міжкультурних комунікацій, вільного спілкування і розвитку. Це об’єднання українських та іноземних студентів, їх культур і мов. Розмовний клуб створений із метою вдосконалення розмовної іноземної мови, збільшення словникового запасу студентів, усунення бар’єрів між представниками різних культур. Цікавий і формат розмовного клубу, різноманітні ігри, завдання, дискусії, перегляд фільмів, допоможуть усім одержати не тільки необхідну практику спілкування іноземною мовою, але і величезний заряд енергії та позитивних емоцій.
    Зараз функціонує три секції – англійська, німецька та польська. Незабаром розпочнуть свою роботу іспанська та  французька секції. 
    Перша зустріч в англійській секції відбулась 21 жовтня 2015 року і запам’яталась учасникам чудовою атмосферою, новими знайомствами і спілкуванням англійською мовою. Німецька секція відкрилась 23 жовтня 2015 року. Організатори підготували цікаві ігри та питання для загального обговорення, що дадуть можливість удосконалити мовленнєві навички. 28 жовтня 2015 року на відкриття польської секції були запрошені доктор Войчєх Бізон – заступник декана економічного факультету Гданського університету та координатор українсько-польської програми ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина, к.е.н., доцент Ірина Маркіянівна Щирба. Зустріч видалася теплою та емоційною, а спілкування – активним.
   Також організатори представили основні правила MISSC, яких повинен дотримуватися кожен відвідувач.
   Перше і найважливіше правило – говорити лише іноземною мовою.
   Друге – максимальна участь. Студенти зможуть отримати багато користі від занять, якщо будуть активними. 
   Третє – бути толерантними. Учасниками клубу є студенти з різних країн, тож вони мають різні акценти і вимову. До усіх варто ставитись з повагою, щоб кожен почувався комфортно. 
   Організатори завжди раді новим людям різних національностей. У них багато нових ідей і велике бажання робити кожне заняття цікавим, корисним і незабутнім. Наступне заняття з англійської мови відбудеться 11.11.2015 року в аудиторії 1418 (1 корпус ТНЕУ, Львівська 11).
   Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах:
https://.com/speakingclubtneu
http://facebook.com/groups/speakingclubtneu/
Фотозвіт: