» » На факультеті банківського бізнесу навчають фінансової грамотності

На факультеті банківського бізнесу навчають фінансової грамотності

Дата: 5-11-2015, 12:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Традиційно акцентуючи увагу молоді на питаннях фінансової грамотності, викладачі кафедри банківської справи Іващук О.О., Сороківська З.К., Рудан В.Я. та студенти  4 курсу факультету банківського бізнесу Марусин Марія, Головатюк Аліна та Сивик Олег організували заняття для студентів коледжу Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій на тему: «Поведінкова стратегія населення на ринку банківських послуг».
 
Зі вступним словом виступила к.е.н., доцент кафедри банківської справи Ольга Олегівна Іващук,  звернувши увагу на заохочення громадян до участі в ефективному управлінні власним бюджетом та прийняття зважених фінансових рішень. Адже саме заощадження допоможуть не розгубитися після закінчення навчання, а звичка заощаджувати, закладена змолоду, допоможе комфортніше та впевненіше почуватися у різних життєвих ситуаціях.
 
У свою чергу, доцент кафедри банківської справи, к.е.н. Сороківська Зоряна  Казимирівна  наголосила на тому, що метою проведення таких заходів є бажання змінити поведінку студента, адже  фінансова грамотність є тією сукупністю знань та навичок, які допомагають приймати свідомі рішення і здійснювати ефективні дії з метою управління своїми коштами на даний час і в майбутньому.
 
Також до слова запросили Марусин Марію, яка висловила свої міркування, якими вона керувалася при виборі професії банкіра. Зокрема, Марія вважає, що сьогодні складно уявити людину, яка б не користувався банківськими послугами, адже від їх виду та спрямованості залежать багато важливих характеристик. Доповідач згадала  і про нашого колишнього ректора Сергія Ілліча Юрія, пам'ять якого вшановуємо в ці дні, адже він неодноразово повторював, що теперішній економіст – не тільки скарбниця знань, умінь, досвіду, а й людина, яка усвідомлює важливість прийнятих рішень, відчуває власну відповідальність за результати і має здатність передбачити майбутнє. Наприкінці розповіді Марія наголосила, що обов’язково хоче мати свою команду працівників, яка буде працювати злагоджено і чітко, що дасть можливість мати хорошого клієнта, – а хороший клієнт у банку – це запорука успіху!
 
Викладач кафедри банківської справи Рудан Віталій Ярославович детально розповів про історичні засади проведення подібних заходів, які завжди здійснювалися працівниками банків, адже вони не тільки сприяють підвищенню рівня фінансової грамотності населення,  якості банківських продуктів та фінансових послуг, а й посилюють довіру до банківської системи.
 
Після виступів у студентів виникло чимало запитань щодо особливостей заощадження, вміння заробляти, а також  навчання на факультеті, на які їм давали відповіді безпосередньо студенти.
 
На завершення, Ольга Олегівна Іващук, наголосила, що фінансова грамотність – це знання, необхідні сучасній людині для комфортного життя у динамічному світі фінансів. Це – вміння та навички, що дають змогу безпечно користуватись усіма фінансовими послугами, заощаджувати та примножувати власні кошти. Фінансово грамотні громадяни – це основа заможної, щасливої та фінансово незалежної країни.