» » Відбулася презентація збірки «200 іронічних поглядів на росіян – «братів» наших заклятих»

Відбулася презентація збірки «200 іронічних поглядів на росіян – «братів» наших заклятих»

Дата: 4-11-2015, 13:28 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Третього листопада 2015 року в університетській світлиці ТНЕУ відбулася зустріч студентського активу вищого навчального закладу із кандидатом філософських наук, публіцистом Василем Івановичем Василиком, котрий презентував збірку сатиричних мініатюр «200 іронічних поглядів на росіян – «братів» наших заклятих». Збірка є посланням справжнім українцям, в першу чергу воїнам, які захищають нашу державу від агресора.
                                                 
Поважний гість нашого університету прожив 45 років у Росії, отримав три вищих освіти. Коли розвалився Союз, вважав своїм обов’язком повернутися на Україну, де працював спочатку у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, а пізніше – у Київському національному університеті імені Михайла Драгоманова, викладав політологію та психологію, писав наукові філософські роботи. Нещодавно вийшла друком книга автора «100 непридуманих історій із життя людей і братів наших менших», а також активно Василь Іванович працює над романом «З вогню і в полум’я» про долю людей на західноукраїнських землях в роки Великої Вітчизняної війни.
 
Приємним є той факт, що письменник родом з Тернопільщини, хоча приїхав до нас з міста Києва. Студентському активу університету дуже сподобалася чітка, змістовна, емоційна розповідь Василя Івановича, який надзвичайно переймається долею України і своєю працею робить свій внесок у розвиток держави.
 
Кошти від придбання презентованої збірки сатиричних мініатюр будуть спрямовані на реабілітацію наших безстрашних воїнів, що зазнали численних поранень у зоні АТО.
 
Нехай же побільше буде подібного роду заходів, адже вони вселяють надію у краще майбутнє України і ще раз переконують нас з Вами у думці, що українці – найталановитіший і найперспективніший народ у світі.