» » Перша Всеукраїнська науково-практична конференція «Прикладна економіка – від теорії до практики»

Перша Всеукраїнська науково-практична конференція «Прикладна економіка – від теорії до практики»

Дата: 19-10-2015, 16:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 П'ятнадцятого жовтня у науковій бібліотеці Тернопільського національного економічного університету відбулася Перша Всеукраїнська науково-практична конференція «Прикладна економіка – від теорії до практики», у якій взяли участь студенти і науковці. 

 

Науковий захід присвячений знаменним датам:

16 жовтня – Всесвітній день продовольства

17 жовтня – Міжнародний день боротьби з бідністю

18 жовтня – День працвіників харчової промисловості

 

Відкрив пленарне засідання доктор економічних наук, професор, проректор з наукової роботи Тернопільського національного економічного університету Зеновій-Михайло Васильович Задорожний. У вітальному слові до учасників конференції проректор з наукової роботи побажав усім конструктивної роботи і творчих успіхів і висловив сподівання щодо подальших зустрічей у такому форматі.

 

«Сьогодні лише прикладна економіка здатна вивести Україну з глибокої кризи», – з такими словами звернувся до присутніх доктор економічних наук, доцент, професор кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу, в.о. декана факультету аграрної економіки і менеджменту ТНЕУ Борис Олегович Язлюк.

 

На відкритті конференції почесними відзнаками і цінними подарунками були нагороджені представники наукових партнерів факультету аграрної економіки і менеджменту – д.е.н., професор Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова (м. Миколаїв) Інна Олександрівна Іртищева, д.е.н., професор, завідувач кафедри управління земельними ресурсами та кадастру Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва Ірина Віталіївна Кошкалда, д.е.н., професор Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка Олексій Олександрович Красноруцький.

 

З вітальним словом до учасників конференції звернулися к.е.н., доцент, завідувач кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу, голова профспілкового комітету працівників Тернопільського національного економічного університету Руслан Феоктистович Бруханський і д.т.н., професор, завідувач кафедри менеджменту біоресурсів та природокористування Тернопільського національного економічного університету, заслужений винахідник України Роман Богданович Гевко, голова студентського наукового товариства факультету аграрної економіки і менеджменту Сніжана Радик.

 

Модератором заходу став д.е.н., доцент, професор кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу ТНЕУ Петро Романович Пуцентейло.

 

Конференція включала доповіді, стендові презентації та дискусійну частину. Тематика торкалася сучасних викликів української економіки: технологій управління виробництвом та дослідження, прикладні аспекти управління корпорацією, розподіл грошових потоків в економіці України, прикладні аспекти забезпечення інвестиційної діяльності в Україні, економічна ефективність застосування поновлюваних джерел енергії, напрями розвитку харчової промисловості, сучасний стан і загрози продовольчій безпеці України, управління якістю і безпечністю агропродовольчої продукції в Україні, проблемні аспекти розвитку підприємств харчової промисловості в умовах економічної нестабільності, напрями оптимізації процесу управління ефективністю діяльності суб’єкта господарювання, прикладні аспекти вирішення проблем бідності в сільській місцевості.

 

Виступи були зосереджені на практичному застосуванні у промисловості, аграрному бізнесі, фінансовій галузі для подальшого удосконалення вже існуючих та запровадженні нових прикладних аспектів. Усі виступи не залишилися без уваги та були детально обговорені.

 

За матеріалами конференції було надруковано збірник, до якого увійшли виступи учасників.