» » Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками Тернопільського національного економічного університету 20 років

Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками Тернопільського національного економічного університету 20 років

Дата: 13-10-2015, 11:15 | Автор: Центр працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ

 З метою створення нової системи роботи з випускниками, допомоги у працевлаштуванні, зміцнення матеріальної бази 30 серпня 1995 року у Тернопільській академії народного господарства (нині – Тернопільський національний економічний університет), відповідно до наказу ректора № 215 від 21 серпня 1995 р.,  засновано відділ для роботи з випускниками. 

 

24 жовтня 1997 р. наказом ректора № 295 від 22 жовтня 1997 р. відділ перейменовано в Центр працевлаштування та роботи з випускниками.

 

10 лютого 1999 р. наказом ректора № 35 від 10 лютого 1999 р. Центр перейменовано в Центр працевлаштування та зв’язків з випускниками.

 

Центр працевлаштування та зв’язків з випускниками Тернопільського національного економічного університету – це один із перших підрозділів з сприяння працевлаштуванню студентів і випускників, створених у вищих навчальних закладах України.

 

У рамках відзначення 20-ї річниці діяльності Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками та 50-річчя університету 6 жовтня 2015 р. у залі засідань Вченої ради ТНЕУ відбувся круглий стіл на тему: «Працевлаштування студентів і випускників вищих навчальних закладів: перспективи розвитку та виклики сьогодення». Захід організував колектив Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками за сприяння ректора вищого навчального закладу А.І. Крисоватого, колективу кафедри управління персоналом та регіональної економіки, БФ «Асоціація випускників ТНЕУ», Тернопільського обласного молодіжного центру праці.

 

Програма зустрічі була насиченою, а саме: урочиста частина, кава-брейк, засідання круглого столу.

 

Мета заходу: обговорення особливостей взаємозв’язку працедавців та університетів у контексті імплементації Закону України «Про вищу освіту»; розробка практичних рекомендацій щодо розвитку партнерства працедавців та університетів в сучасних умовах глобалізації; формування у студентів мотивації до розвитку професійних і особистих якостей через зустрічі із знаними випускниками університету, працедавцями, фахівцями з питань зайнятості молоді; посилення співпраці ТНЕУ із випускниками і працедавцями з питань реалізації освітніх і наукових програм зайнятості молоді.

 

Урочиста частина розпочалася з гімну університету та вітальних слів ректора А.І. Крисоватого.

 

Проректор з науково-педагогічної роботи В.Я. Брич привітав усіх учасників круглого столу та оголосив подяки від ректора університету колективу Центру з нагоди 20-річчя діяльності: З.І. Кривому, І.О. Мазур та О.В. Борисяк.

 

Упродовж 20-літньої діяльності Центру свою лепту вніс 21 працівник (з дня заснування і до ювілею незмінним працівником була Я.М. Соняк).

 

Структурний підрозділ університету очолювали такі керівники:

– Мартинюк Василь Федорович (1995 – 1998 рр.);

– Войцеховська Ольга Василівна (1998 – 1999 рр.);

– Брич Василь Ярославович (1999 – 2013 рр.);

– з 01.09.2013 р. очолює Кривий Зеновій Іванович.

 

Подяки, грамоти, цінні подарунки колективу ЦПЗВ вручали керівники структурних підрозділів університету, представники департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА, Тернопільського обласного центру зайнятості, Територіальної державної інспекції з питань праці в Тернопільській області, Тернопільського обласного молодіжного центру праці, УМВС України в Тернопільській області, відділу працевлаштування та практичної підготовки студентів ТНТУ імені І.Пулюя та бізнесових структур.

 

Цікавим для учасників став перегляд фотографій про 20-літній досвід роботи Центру, представлені спецвипуски газети ТНЕУ «Університетська думка» за 2000-2015 рр., присвячені щорічним ювілейним зустрічам випускників, буклет «20-літній досвід роботи з пошуку, розробки та впровадження в практику новітніх підходів із сприяння працевлаштуванню студентів і співпраці з випускниками», а також фотостенди «Крізь призму років», «Будні та дозвілля ЦПЗВ».

 

Як відомо, складна політична і економічна ситуація негативно впливає на ринок праці, а особливо на молодіжний ринок праці. І не випадково, що під час роботи круглого столу розгорілися жваві, конструктивні дискусії щодо вирішення даної проблеми. Учасники зосередили увагу на важливості розробки механізму співпраці відділів ВНЗ сприяння працевлаштуванню студентів і випускників з центральними органами влади, органами місцевого самоврядування, працедавцями, студентським самоврядуванням та громадськими організаціями.

 

В обговоренні даної проблематики активну участь взяли студенти університету, зокрема студенти факультету економіки та управління (декан – В.М. Островерхов). Студенти групи УПЕП-41 (науковий керівник – доцент О.П. Дяків) виступили із змістовними доповідями:

– Наталія Демчук – доповідь на тему: «Корпоративна соціальна відповідальність вищого навчального закладу»;

– Андрій Яжик – «Корпоративна соціальна відповідальність студента».

 

Підсумком роботи круглого столу стали рекомендації з вдосконалення роботи Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками.

 

Колектив Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками висловлює усім вдячність за підтримку, розуміння та співпрацю.