» » «Правове становище громадян України за кордоном»

«Правове становище громадян України за кордоном»

Дата: 7-10-2015, 16:24 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 У період з 5 по 9 жовтня 2015 року в Тернопільському національному економічному університеті триває тиждень правових знань. 7 жовтня студенти коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ зустрілися із доцентом юридичного факультету ТНЕУ, кандидатом юридичних наук Людмилою Михайлівною Саванець, а також студентами юридичного факультету Катериною Мудрик, Уляною Бурносовою, Тетяною Солонцовою. Студентів схвилювала надзвичайно цікава тема зустрічі: «Правове становище громадян України за кордоном». 

 

Молодь зацікавили права людини за кордоном, адже людина у чужій для неї країні має знати усі можливі правові відносини між жителями тієї чи іншої держави, щоб легше було перебувати і розуміти закони сьогочасного місця проживання. Юнаків та дівчат також цікавило те, чим українські правові відносини відрізняються від закордонних, а також занепокоїло питання спільного правового поля, котре ми матимемо, коли будемо членами Європейського Союзу. Також важливою проблемою є знущання роботодавця над своїм працівником. За допомогою відеоматеріалів були розглянуті всі можливі спірні ситуації вирішення складних правових питань, що мають місце під час проживання за кордоном. 

 

Саме такі зустрічі сприяють формуванню у студентів життєствердності своїх думок та вчинків, становленню їх як законнослухняних та активних будівничих вільної та незалежної України.

 

Організатор зустрічі – відділ гуманітарної освіти та виховання.