» » Студенти ЮФ ТНЕУ беруть активну участь у «судових засіданнях»

Студенти ЮФ ТНЕУ беруть активну участь у «судових засіданнях»

Дата: 8-10-2015, 14:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З метою практичного застосування та реалізації набутих студентами теоретичних знань, у приміщенні юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету створено спеціально обладнану залу судових засідань,  де відбуваються практичні заняття з базових процесуальних дисциплін.

 

Зокрема, для поглиблення та набуття майбутніми юристами практичних навиків, представники професорсько-викладацького колективу кафедри кримінального права та процесу під керівництвом завідувача к.ю.н., доцента Ніни Зіновіївни Рогатинської, із залученням студентів ІV курсу юридичного факультету денної форми навчання (група ПР-44) організували показове практичне заняття з дисципліни «Кримінальний процес».

 

У ході «судового засідання» розглядалася кримінальна справа за фактами вчинення хуліганських дій. Студенти, за допомогою викладачів, підготували проекти всіх необхідних процесуальних документів, зокрема: кримінальний позов, довіреність для представлення інтересів у суді представником, заяви, довідки, накази, ухвалу та постанову суду, протокол судового засідання тощо.

Практичне заняття відбулося на високому професійному рівні, студенти вміло ввійшли у запропоновані їм ролі суддів, представників сторін, позивача і відповідача, розпорядника та секретаря судового засідання. 

 

Запропонований формат проведення практичних занять викликав позитивні відгуки серед студентів, тому така форма і надалі буде активно використовуватися у навчальному процесі.