Сумуємо...

Дата: 1-10-2015, 13:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Матвіїв Микола Ярославович

                                              

04.08.1957 р. – 1.10.2015 р.

 

Професорсько-викладацький колектив та студентство Тернопільського національного економічного університету глибоко сумує з приводу смерті Миколи Ярославовича Матвіїва, доктора економічних наук, професора, ученого у галузі економіки та управління підприємствами, автора дев’яноста публікацій наукового та навчально-методичного характеру.

 

Матвіїв Микола Ярославович народився 4 серпня 1957 року у селі Вівся Козівського району Тернопільської області.

 

У 1982 році закінчив Тернопільський фінансово-економічний інститут із відзнакою за спеціальністю "Планування промисловості" і отримав кваліфікацію «Економіст».

 

У 1997 році Матвіїв М.Я. захистив кандидатську дисертацію в Тернопільській академії народного господарства на тему: "Бухгалтерський облік витрат на освітні послуги: методологія і методика (на прикладі вищих навчальних закладів Міністерства освіти України". У 2001 році отримав вчене звання доцента кафедри бухгалтерського обліку в промисловості. У 2010 році захистив докторську дисертацію в Тернопільському національному економічному університеті на тему: "Маркетинг на ринку знань" за спеціальністю 08.00.04 - економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). У 2011 році отримав вчене звання професора кафедри міжнародного менеджменту та маркетингу.

 

Матвіїв М.Я. безперервно працював в університеті з 1982 року. За час роботи обіймав посади економіста НДС, заступника головного бухгалтера, головного бухгалтера, доцента, професора (по даний час) і зарекомендував себе як висококваліфікований спеціаліст та викладач, проявив високі здібності до науково-дослідної та організаторської роботи.

 

Життєвий шлях Миколи Ярославовича Матвіїва – зразок толерантності, людської гідності, добропорядності та чесності. Він мав велике серце, сповнене любов’ю, яке дарувало її всім до останнього удару, був наполегливим, принциповим та цілеспрямованим.

 

Низько схиляємо голову перед відходом у вічність Миколи Ярославовича Матвіїва. Ми завжди будемо пам’ятати людину, яку ми поважали за щирість, мудрість, професіоналізм.

 

 

Вічна йому пам’ять.