» » Спортивно-оздоровча подорож по Дністровському каньйону

Спортивно-оздоровча подорож по Дністровському каньйону

Дата: 21-07-2015, 12:54 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 19 липня 2015 року декани факультетів й директори інститутів Тернопільського національного економічного університету з метою пропагування здорового способу життя й активного проведення часу взяли участь у сплаві по Дністровському каньйону.

 

Спортивно-оздоровчий похід розпочався з села Печорна. Печорна – це мальовнича перлина Тернопільщини. Перша згадка про село з’явилася ще у 1427 році, тому воно є досить давнім поселенням. Село розташоване за Дністром, за 4 кілометри від райцентру, з обох боків оточене горами, по яких змійкою розташувалися дерева. Влітку поля та толоки вкриті пахучими квітами, що чарують своїм виглядом.

 

Чарівною окрасою річки є невеличкий острівець, де ростуть довгокосі плакучі верби та цілюща ожина. Коли відпочиваючі пливуть на байдарках, зупиняються, щоб перепочити та помилуватись красою цього дива природи.

 

Високо над селом шумить сосновий ліс, що дарує чисте та свіже повітря. За словами жителів села, ліс має свою легенду, тому він шумить про важку долю галичан, які перенесли не одне лихоліття. Пережили завдяки тисячам безвільних героїв. Шумить долина добром і щастям нового покоління, яке прийшло у світ, щоб зробити його кращим.

 

Упродовж подорожі по Дністровському каньйону професорсько-викладацький колектив ТНЕУ мав можливість насолодитися мальовничими краєвидами й повправлятися у веслуванні на катамаранах.

 

Фінішували учасники сплаву в селі Добровляни Заліщицького району Тернопільської області, розташованому на річці Дністер, на півдні району за 125 км від обласного центру.

 

Декани факультетів і директори інститутів ТНЕУ отримали чудову нагоду вдосконалити свою майстерність у розведенні вогнища та приготуванні їжі на природі, встановленні наметів.

 

Впевнені, що такі подорожі є цікавими та корисними, а також стануть хорошою традицією у нашому вищому навчальному закладі.