» » Святкова імпреза «Благословення Вам, випускники!»

Святкова імпреза «Благословення Вам, випускники!»

Дата: 8-07-2015, 15:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Четвертого липня 2015 року в актовій залі ТНЕУ на святковій імпрезі «Благословення вам, випускники!» зібралися юнаки та дівчата юридичного факультету ТНЕУ, талановита молодь України, яку по праву можна назвати елітою нації. Усі вони – обдаровані, талановиті, ініціативні – 5 років поспіль сумлінно пізнавали та досліджувати закони права й економіки, дивували своїми  успіхами й перемогами у навчанні, науці, мистецтві, спорті.

 

Всі ми усвідомлюємо, що завтрашній день нашої держави залежить від інтелектуальної могутності та творчого потенціалу тих, хто своїми думками і мріями, прагненнями і перемогами, невгасимим запалом серця продовжує відстоювати незалежність і самобутність України.  І саме випускникам ЮФ творити майбутнє нашої історії!

 

Під звуки маршу слухачі Центру підготовки офіцерів запасу – Дзюба Андрій, Гуцал Сергій, Мельник Святослав, Зозуляк Богдан – внесли Державний прапор України.

 

Нехай прийдуть у край наш добрі зміни,
Сьогодні ж в нас  традиція одна:
Палає гордо Прапор України,
І Гімн держави впевнено луна!

 

Сьогодні ми розуміємо, що нова незалежна нація народилася саме тоді, коли у неї з'явилися Небесна сотня та Воїни Світла – справжні герої, що за надвисоку ціну стояли і продовжують стояти у боротьбі за нас, за нашу спільну державу.

 

Випускники та гості вшанували світлу пам'ять усіх героїв України, працівників та випускників ТНЕУ, які віддали життя за свободу Батьківщини: Слободяна Тараса, Семчука Віктора, Гарматія Володимира, Ільяшенка Романа, Юркевича Андрія, Михальського Тараса, Долгих Сергія, Труха Володимира, Вернигору Вадима.

 

Привітати випускників прийшли міський голова Тернополя Сергій Віталійович Надал, голова апеляційного суду Тернопільської області Богдан Ориславович Гірський, заступник директора інституту з підготовки фахівців з вищою освітою та підвищення кваліфікації прокурорів Національної академії прокуратури України  Наталія Степанівна Наулік, заступник прокурора Тернопільської області Іван Петрович Антюк, начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, помічник міністра юстиції України Едуард Станіславович Кольцов, перший заступник начальника управління – начальник слідчого управління УМВС України в Тернопільській області Ярослав Казимирович Попіль, директор Тернопільської загальноосвітньої школи №2 м. Тернополя Інна Володимирівна Іванюк.

 

Ну от і все. Уже перегорнули

Щоденних пар останні  сторінки,

І мабуть вперше ви самі відчули,

Як плине час — скоріше від ріки.

 

Тут все, що мали, вам дали в дорогу:

Знання, уміння і душі тепло,

Щоб сміло крокувати з часом в ногу

І щоб розчарування не було.

 

Летіть, мов легкокрилі соколята,

Упевнено робіть в майбутнє крок,

Осиплеться мелодією свята

Хай вам під ноги золото зірок!

 

Свої побажання й настанови виголосив ректор університету, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий: «Сильна нація завжди плекала сильну молодь. Я пишаюся випускниками ТНЕУ, які вплітають у національний вінок України цвіт свого таланту. Активна громадська позиція, ерудиція, ініціативність, упевненість у собі – це молодь юридичного факультету: яскраві, сильні, вольові особистості, котрих ми сьогодні  проводжаємо у майбуття. «Хто має молодь – той має майбутнє», – говорили у давнину мудрі. Впевнений, що ваші руки готові до перетворень, ваші знання – надійні, в ваших душах – чистий вогонь прогресивних змін.  Нехай знання і досвід, які ви здобули у Тернопільському національному економічному університеті, будуть добрим початком ваших звершень на благо України. Многії літа нашій країні, миру і злагоди! Многії літа кожному з нас! Слава Україні! Cлава її героям!»

 

Андрій Ігорович подякував батькам, які спрямували на цю стежину своїх дітей: «Дорогі випускники, сьогодні поруч з вами найрідніші серцю люди — ваші батьки. Саме їм завдячуєте ви цього дня своїми здобутками і перемогами. Це вони завжди пишаються вами, підбадьорюють, підтримують, вболівають…»

 

Зі щирими материнськими настановами до випускників звернулася Стецюк Наталія Теодорівна, мати Стецюк Марії, – випускниці групи ПРГс–51. Вона подарувала ректору коровай за добрим українським звичаєм.

 

Раділи за своїх вчорашніх студентів і ті, хто розкривав перед ними таємниці наук, хто вболівав за них не менше, аніж батьки, хто радів їхнім успіхам і засмучувався через невдачі. Це – викладачі-наставники. Слово від викладачів виголосила доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства Оксана Євгенівна Гомотюк: «Сучасна українська молодь впевнена у своїх знаннях, уміннях, вона чітко проголошує свою позицію: ми спроможні посідати провідне місце у суспільстві! І зараз, в такий скрутний для України час саме молодь з усієї України прагне, щоб наша держава була високорозвиненою європейською країною».

 

До вітального слова долучилися випускники юридичного факультету: Юркевич Ірина, Павелко Любов, Сеник Тарас, Онукевич Юрій. Вони вручили відзнаки викладачам, які пройшли з ними тернистий шлях пізнання.

 

Подяки за сумлінне навчання, успіхи й високі досягнення у студентській науковій роботі отримали Павелко Л.В., Кісь Г.В., Яшина О.В., Шарко О.В., Юркевич І.І., Сеник Т.Б., Райчаковський М.С., Паска О.І., Головань М.І., Цьвігун Н.М., Банах В.Д.

 

Кульмінацією свята стало вручення дипломів випускникам. Приємно відзначити, що диплом з відзнакою отримали Кісь Ганна, Яблонська Ірина, Собко Наталія, Липка Арсен, Григоренко Марія, Солтанов Натіг, Шафранський Володимир, Ковальчук Максим, Павелко Любов, Клок Наталія, Сеник Тарас, Стецюк Інна, Юркевич Ірина.

 

Музичні подарунки юнакам та дівчатам юридичного факультету підготували студент юридичного факультету Владислав Вальків, солістка народного театру пісні «Для тебе» Тетяна Шарган, Мар'яна Харкевич, а також суперфіналіст телевізійного проекту «Голос країни» Андрій Лучанко.

 

Життя людині дається лише один раз. І жоден подих, жодне слово, зітхання, жодну посмішку не змінити і не повторити, не пережити вдруге. Впевнені, що саме студентські роки, які пройшли на улюбленому факультеті були сповнені яскравими і незабутніми подіями. Тож нехай сьогоднішній день –день, з якого для нашої молоді розпочинається дорога в майбутнє, – символізує не тільки прагнення досягати нових життєвих вершин, а й  високий патріотизм, єдність духу та  відданість рідній Україні.