» » Студенти і викладачі юридичного факультету ТНЕУ побували у Києві

Студенти і викладачі юридичного факультету ТНЕУ побували у Києві

Дата: 8-06-2015, 13:53 | Автор: Студенти юридичного факультету ТНЕУ

 Нещодавно студенти й викладачі юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету побували у Києві.

 

Першою зупинкою була Верховна Рада України. Нас переповнювали емоції, адже ще мить і ми опинимося у місці де твориться історія українського державотворення, де щоденно вирішується доля українського народу, де створюються і царюють закони. З першої хвилини ми були вражені красою та масштабами будівлі. Зайшовши в середину, ми потрапили у вестибюль головного входу. В його інтер'єрі, так само як і в головному фойє, використано класичний художній прийом органічного поєднання архітектури й монументального живопису. Слід відзначити, велику художню композицію «Квітуча Україна». Розташований у центральній частині стелі головного фойє над парадними сходами, цей плафон ніби ілюзорно продовжує простір інтер'єру.


Під сесійною залою у цокольному поверсі будинку розташована нова конференц-зала, споруджена під час реконструкції старих приміщень кінозали у 1998-1999 р. У центрі зали розміщується круглий стіл, по периметру – малі столи, уздовж торцевої стіни – місця для гостей і преси.
На другому поверсі парламентського будинку навпроти центрального входу до сесійної зали проводиться реєстрація народних депутатів України та забезпечення їх робочими матеріалами. Праворуч – велике електронне табло інформаційної системи «Рада-3». Ліворуч – художнє полотно «Державотворення», на якому відображено момент прийняття Акту проголошення незалежності України.


Центром об'ємної композиції будинку Верховної Ради України є розташована на другому поверсі сесійна зала на 1000 місць.


Прикладом найкращого інтер'єру будинку є фойє третього поверху, вирішене у вигляді колонади, що підтримує стелю, розділену на невеликі плафони з люстрами. У холі відбуваються термінові засідання депутатських фракцій і груп, розміщено кулуари ложи преси, де відбуваються прес-конференції, брифінги, інтерв'ю тощо.


Також відбулася оглядова екскурсія для студентів у Конституційний Суд України.


Ми ознайомилися з роботою бібліотеки та архіву суду, працівники яких розказали про особливості функціонування цих підрозділів, а також показали унікальну літературу та праці, які зберігаються лише у Конституційному Суді України.


Ми мали можливість дізнатися про повноваження, завдання та організацію діяльності єдиного органу конституційної юрисдикції в Україні. Окрема частина екскурсії була присвячена історії Конституційного Суду України та музейній експозиції, яка містить рідкісні предмети, подарунки, що відображають самобутність народів світу, літературу, картини.
Частину екскурсії представники ТНЕУ провели в архітектурно вишуканому залі судових засідань, яка вразила нас не лише оздобленням судової зали, але й атмосферою приміщення.


Це була дуже цікава і водночас пізнавальна екскурсія для нас, адже ми змогли на власні очі побачити та дізнатися більше про єдиний законодавчий орган державної влади України та єдиний орган конституційної юрисдикції.

 

Висловлюємо щиру подяку в.о. декана ЮФ Сергію Володимировичу Банаху за організацію поїздки, нові знання й позитивні емоції.