» » «Університетська миля» – єдність, мужність, патріотизм!

«Університетська миля» – єдність, мужність, патріотизм!

Дата: 10-06-2015, 17:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Вже декілька років поспіль Тернопільський національний економічний університет організовує пробіг студентів, викладачів, працівників, адміністрації вищого навчального закладу «Університетська миля». Ініціював перший пробіг ректор ТНЕУ, президент ССК «Універ» Андрій Ігорович Крисоватий.

 

Цю гарну традицію підтримав колектив університету. 10 червня у студмістечку зібралася молодь вищого навчального закладу з національними прапорами, олімпійською символікою комітету та банерами факультетів, щоб долучитися до проведення Всеукраїнського Олімпійського дня.

 

 

[media=https://youtu.be/0alsq2ipho4]

 

Колона вирушила до Церкви Воздвиження Чесного Хреста (вул. Над Ставом, 16). Молодь скандувала: «Україна – мужність, сила, перемога!». Гарний настрій, дружня атмосфера вирували серед учасників акції. Кожен факультет вирізнявся символікою, барвистими кольорами одягу з логотипами факультетів, а особливо – юридичний факультет, який наче жовто-блакитний прапор майорів серед учасників. З легкістю подолавши дистанцію, юнаки та дівчата фінішували біля центрального корпусу. Щасливі та задоволені очікували на початок урочистого дійства нагородження.

 

Церемонія розпочалася з підняття прапора України та Олімпійського прапора, право підняти які отримали кращі студенти-спортсмени: Оболончик Олександр – МС України, учасник зимових Олімпійських ігор в м. Сочі (Росія) з санного спорту; Бігус Тарас – МС України, чемпіон України 2015 р., учасник Всесвітньої Універсіади 2015р. м. Гренада (Іспанія), та Чемпіонату світу 2015р. (Австрія) з сноубордингу; Калініна Ольга – МС України, член збірної України з шахів, срібний призер Всесвітньої Універсіади 2011  р., учасниця Чемпіонату світу 2009р, призер Чемпіонату України 2009; Беган Ірина – МС України, член збірної команди України з біатлону, учасник Всесвітньої Універсіади 2015 р., чемпіонка та призерка Чемпіонату Європи з літнього біатлону 2015 р., чемпіонка та призерка Чемпіонатів України.

 

12 червня Україна святкує День Олімпійського прапора. Це свято символізує мир та єднання навколо цінностей олімпізму. Адже за декілька днів збірна України захищатиме честь держави та її прапор на перших в історії Європейських іграх в Баку (Азербайджан). 243 українських атлети боротимуться за перемогу на аренах Баку. Пишаємося тим, що серед спортсменів є студенти ТНЕУ: Світлана Вікторівна Римкевич (МС веслування на байдарках і каное), Денис Сергійович Дем'янков (МСМК греко-римська боротьба), Олександр Федорович Шишман (МС греко-римська боротьба), Віктор Вікторович Петров (МС бокс). Акція «Університетська миля» – це підтримка збірної України на іграх в Баку.

 

Привітав Олімпійську родину ТНЕУ ректор, А.І. Крисоватий: «Я пишаюся тим, що у нашому вищому навчальному закладі працюють і навчаються сильні, мужні, наполегливі, патріотично налаштовані особистості. Ми – українці, а отже борці за свободу, за незалежність, за мирне майбуття нашої держави. Долаючи труднощі, загартовуючись у випробуваннях, формуємо себе, свою країну, свій університет. Студенти ТНЕУ – це не тільки інтелектуально еліта України, а й спортивна. Сьогодні ми творимо нову олімпійську історію. Ми згуртовані, ми цілеспрямовані ми єдині і в цьому наша сила!».

 

До вітальних слів долучилися завідувач кафедри спорту, член виконкому Тернопільського обласного відділення НОК України Роман Станіславович Циквас, перший заступник голови Тернопільського обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Віталій Михайлович Ігнатенко, директор департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Степанович Мацикур, начальник обласного відділення комітету фізичного виховання і спорту МОН України Олександр Володимирович Бірюков, начальник управління з питань фізичної культури та спорту ОДА Віталій Степанович Тріль, начальник управління у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради Микола Миколайович Круть.

 

Приємно відзначити, що усі факультети ректор нагородив грамотами та подарунками – спортивною формою. Команда кожного факультету отримала індивідуальну відзнаку. Грамоту за найбільшу кількість учасників пробігу отримав факультет економіки та управління, за мужність, силу волі, прагнення до перемоги – факультет комп’ютерних інформаційних технологій, за найяскравіше представлення факультету – юридичний, за згуртованість і командний дух – факультет банківського бізнесу, за волю до перемоги – Навчально-науковий інститут міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина, за цілеспрямованість і витривалість – факультет аграрної економіки та менеджменту, за найактивнішу участь у спортивних заходах ТНЕУ – факультет фінансів,  за наполегливість і проявлену силу волі – Навчально-науковий інститут інноваційних освітніх технологій, за патріотизм, стійкість і незламність у прагненні до перемоги – факультет обліку і аудиту.

 

Під час свята прозвучали музичні композиції у виконанні Тетяни Шарган і Павла Тютюнника. Під гучні оплески юнаків та дівчат ректор приєднався до студентів факультету фінансів й енергійно підтримував виступи вокалістів ТНЕУ, високо піднявши над головою прапор Національного Олімпійського комітету.

 

Спортивне свято подарувало усім гарний настрій, віру у власні сили й незабутню дружню атмосферу.

 

[media=https://youtu.be/yO5bQxvZ6cY]