» » П’яте ювілейне стажування у Вроцлавському економічному університеті

П’яте ювілейне стажування у Вроцлавському економічному університеті

Дата: 8-06-2015, 13:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках реалізації Угоди про міжнародне співробітництво між Тернопільським національним економічним університетом та Вроцлавським економічним університетом (Республіка Польща) 24-31 травня 2015 року вже вп’яте відбулося стажування викладачів кафедри державного і муніципального управління та слухачів магістерської програми «Адміністративний менеджмент» факультету державного управління у місті Єленя-Гура (Польща) на базі факультету економіки, управління та туризму Вроцлавського економічного університету. 

 

У стажуванні взяли участь завідувач кафедри державного і муніципального управління, доктор економічних наук, професор Алла Мельник, професор кафедри державного і муніципального управління, доктор економічних наук, професор Григорій Монастирський, доцент кафедри державного і муніципального управління, кандидат наук з державного управління Анна Петриків.

 

Мета стажування – вивчення досвіду та механізму ефективного управління організацією в Польщі та інших країнах Європейського Союзу.

 

Викладачі кафедри державного і муніципального управління та слухачі магістратури отримали досвід спілкування з професорсько-викладацьким колективом Вроцлавського економічного університету, керівниками підприємств, посадовими особами органів місцевого самоврядування та польськими студентами. Тренінгово-лекційна компонента стажування гармонійно поєднувалася з можливістю вивчення практики ефективного управління організаціями різних типів.

 

Зокрема, у рамках програми стажування відбулися:

 

– тренінг з управління муніципальним господарством (доктор, ад’юнкт Мар’ян Мацєюк);

– зустріч з президентом міста Єленя-Гура Марціном Завілою стосовно вивчення досвіду муніципального управління та реалізації інноваційних технологій муніципального менеджменту;

– презентація віртуальної студентської консалтингової фірми;

– зустріч з заступником декана факультету економіки, управління та туризму з наукової роботи д.габ., професором Еліжбетою Собчак щодо питань реалізації спільних наукових заходів у сфері двостороннього співробітництва;

– ознайомлення з практикою адміністративного менеджменту на одному з найбільших європейських підприємств з продукування машин для виробництва паперу «PMPoland S.A»;

– вивчення інноваційних технологій надання послуг комунальним підприємством «Теплицькі терми»;

– ознайомлення з практикою організації управління та змістом робіт в комунальній установі – дитячий садочок «Круглячок»;

– відкрита лекція директора департаменту реорганізації енергетичного підприємства «Таурон» доктора Пьотра Бяловонса, присвячена системі державних закупівель на ринку енергетичних ресурсів в Польщі.

 

Адміністрація факультету економіки, управління та туризму Вроцлавського економічного університету всім учасникам стажування урочисто вручила міжнародні сертифікати.

 

Навчально-наукова частина стажування доповнювалася культурно-пізнавальною, що не випадково, оскільки Єленя-Гура – центр польського туризму в Судетах. Незабутнім стало відвідання столиці Чехії – Праги, де стажисти мали можливість ознайомитися з практикою муніципального управління в сучасному мегаполісі.

 

Довготривала та плідна співпраця між ТНЕУ та Вроцлавським економічним університетом є реальним та конструктивним внеском у євроінтеграцію України.