» » «Секторальні асиметрії розвитку національної економіки: механізми подолання в умовах нових викликів та факторних обмежень»

«Секторальні асиметрії розвитку національної економіки: механізми подолання в умовах нових викликів та факторних обмежень»

Дата: 3-06-2015, 15:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 29 травня 2015 року  на факультеті державного управління ТНЕУ колектив кафедри державного і муніципального управління організував Всеукраїнську наукову Інтернет-конференцію з міжнародною участю «Секторальні асиметрії розвитку національної економіки: механізми подолання в умовах нових викликів та факторних обмежень». У конференції взяли участь вчені, аспіранти, докторанти  із 10 вищих навчальних закладів України та Польщі,  державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування.

 

Мета конференції – вироблення рекомендацій щодо запровадження сучасних технологій діагностики, прогнозування, попередження та нівелювання асиметрій розвитку національної економіки на національному, секторальному, регіональному та муніципальному  рівнях в умовах нових викликів та факторних обмежень.

 

У рамках роботи конференції відбулися панельні дискусії за такими напрямками:

 

1. Виклики та факторні обмеження розвитку національної економіки на макроекономічному, макроструктурному, регіональному, муніципальному  рівнях.

2. Секторальні асиметрії розвитку національної економіки, технології їх діагностики.

3. Технології передбачення, попередження та подолання секторальних асиметрій.

 

За результатами конференції напрацьовані пропозиції щодо підвищення інституційної спроможності органів державної влади та місцевого самоврядування в забезпеченні збалансованого розвитку національної економіки, секторів, галузей,  територій та вироблення механізмів подолання існуючих секторальних  асиметрій.