» » Восьмі регіональні та муніципальні читання

Восьмі регіональні та муніципальні читання

Дата: 25-05-2015, 11:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках Восьмих регіональних і муніципальних читань 21 травня 2015 року на базі Остап’ївської сільської ради Підволочиського району відбувся Науково-практичний семінар «Механізм економічного та соціального розвитку села в сучасних умовах: потенціал, проблеми, технології».

 

Організатором семінару є колектив кафедри державного і муніципального управління ТНЕУ (факультет державного управління), який цим заходом розпочав святкування 40-річчя з часу свого створення. Співорганізатори заходу – Національне агентство України з питань державної служби, Підволочиська районна державна адміністрація, Підволочиська районна рада, Остап’ївська сільська рада Підволочиського району.

 

Мета заходу — ознайомлення з перспективами функціонування сільських поселень в умовах нової матриці адміністративно-територіального устрою України та вироблення рекомендацій щодо забезпечення їх економічного й соціального розвитку на основі впровадження в управлінську діяльність органів місцевого самоврядування сучасних технологій муніципального менеджменту.

 

У роботі науково-практичного семінару взяли участь 40 учасників — голова Підволочиської районної державної адміністрації Белошицький Руслан, голова Підволочиської районної ради Копчак Петро, сільські голови Підволочиського району, науковці кафедр державного і муніципального управління та фінансів Тернопільського національного економічного університету.

 

Учасники семінару зосередили свою роботу на таких проблемних напрямах: 1) село як об’єкт управління: особливості, функції, економічне значення й соціальне навантаження, проблеми розвитку; 2) село в умовах нових координат адміністративно-територіальної реформи: периферія чи шанс для розвитку; 3) дилема узгодження державних, регіональних і місцевих інтересів в процесі забезпечення економічного й соціального розвитку села; 4) технології забезпечення економічного й соціального розвитку села: зарубіжний та вітчизняний досвід; 5) ресурси сільських територій: потенціал та проблема ефективного використання; 6) концепція сталого розвитку сільських територій як нова парадигма місцевого розвитку.

 

Результати науково-практичного семінару показали, що питання модернізації територіального управління на рівні села є надзвичайно багатогранним та потребує особливої уваги з боку інститутів державної влади центрального та місцевого рівнів.



Програма семінару.doc
Завантажити Переглянути онлайн