» » До ТНЕУ завітав політичний радник Представництва ЄС в Україні

До ТНЕУ завітав політичний радник Представництва ЄС в Україні

Дата: 16-05-2015, 14:45 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках святкування в Тернополі Днів Європи доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий зустрівся з політичним радником Представництва Європейського Союзу в Україні Пітом Блонде. 

 

Упродовж зустрічі ректор розповів про міжнародну освітню діяльність вищого навчального закладу та перспективи співпраці з університетами Європи: «Сьогодні ТНЕУ є членом Європейської асоціації Міжнародної освіти, Європейської асоціації університетів, Великої Хартії Університетів. У 2013 році укладено угоду про долучення вищого навчального закладу до мережі університетів прикордонних держав у місті Білосток (Республіка Польща). Серед усіх вітчизняних вищих навчальних закладів ІІІ-VI рівнів акредитації за індексом міжнародної активності наш університет знаходиться на третьому місці. У 2014 році університет включено до переліку кращих ВНЗ СНД. Загалом ми уклали 65 угод з університетами 22-х зарубіжних країн, з яких 45 – ВНЗ 14-ти країн ЄС, а також – Канади, США, Китаю, Білорусі, Казахстану, Молдови. Двадцять угод укладено з ВНЗ Республіки Польща».

 

Андрій Ігорович ознайомив гостя з роботою Інформаційного центру ЄС ТНЕУ та показав зал засідань Вченої ради університету, де проводяться міжнародні форуми, конференції, круглі столи.

 

Піт зазначив, що йому дуже приємно бути з робочим візитом у Тернополі, адже він в Україні тільки другий місяць. Політичний радник розповів про програму святкування Днів Європи в Україні, а також запросив ректора взяти участь у панельній дискусії, яка відбуватиметься у місті.