» » Неповторна подорож українським Закарпаттям!

Неповторна подорож українським Закарпаттям!

Дата: 15-05-2015, 17:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 8-10 травня студенти Українсько-німецької факультет-програми ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина подорожували Закарпаттям. Ця поїздка відбулася за підтримки колективу кафедри міжнародних фінансів та глобальної економіки ім. С.І. Юрія, д.е.н., доцента Кравчук Наталії Ярославівни, к.е.н., доцента Рожко Алли Олександрівни та к.е.н., старшого викладача Поди Анастасії Станіславівни. 

 

Студенти і викладачі 3 дні подорожували мальовничим краєм, відвідали палац графів Шенборнів (с. Карпати), завітали у привітне містечко Сваляву, поблукали коридорами Мукачівського замку «Паланок» та оглянули історичний центр міста Мукачево. У травневому місяці за гарної погоди з вежі замку відкривається неймовіра панорама у напрямку кордонів з Угорщиною та Словаччиною, а у замку панує неперевершена атмосфера середньовіччя, створена музикантами та митцями. Візит до Ужгорода у вихідний день також видався вдалим, а прогулянка набережною річки Уж залишила нас небайдужими. Багато симпатій викликали у нас креативні міні-скульптури, що прикрашають ковану огорожу набережної, а також квітучі алеї з рідкісних порід дерев, королевами серед яких безумовно є магнолії та сакури. На цьому програма не завершилась і вже наступного дня погода дозволила помилуватися чарівними схилами Карпат, а також водоспадом Шипіт, що у с. Пилипець. Піднявшись підйомником на гору Гимбу (1497 м), нам вдалось досягнути іще засніжених схилів гори, що у травні є природною екзотикою. Взимку гора приваблює лижників та сноубордистів, у цю ж пору там тренуються спортсмени і аматори маунтінбайкінгу.

 

Увесь маршрут нас неодмінно супроводжував студентський спів, забави та інтелектуальні ігри, тому дорога назад минула легко і весело. Яскраві враження від цієї поїздки ще довго не залишатимуть нас, а чарівні фотомиті будуть милувати око не один десяток років!