» » Презентація експозицій та картин про життя і творчість Тараса Шевченка

Презентація експозицій та картин про життя і творчість Тараса Шевченка

Дата: 8-05-2015, 13:57 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Днями в ТНЕУ відбулася презентація експозиції картин про життя і творчість Т. Шевченка, яку люб’язно погодилися надати нашому університету голова Тернопільської обласної громадської організації «Гуртом!» Ігор Ковалик та голова МО «Гармонія-М» Дмитро Вакуленко.

На відкритті виставки про велич нашого пророка Тараса Шевченка розповідала кандидат історичних наук, доцент кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства Надія Іванівна Білик, голова Тернопільського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Петро Шимків, лунали пісні на слова Кобзаря у виконанні ансамблю бандуристів ТНЕУ «Калинове намисто», а також заслуженої артистки України Наталії Коломойцевої й заслуженого діяча мистецтв України Юрія Коломойцева. Бібліотека нашого університету розгорнула книжкову виставку «Шевченкове слово в віках не старіє». Завершальним акордом свята стала пісня «Ім’я Тараса» у виконанні студента нашого університету Павла Тютюнника.

 

Шевченко для України – не просто народний поет, геніальний митець, якого доля обдарувала багатьма талантами. Значення його слова для нас особливе. Духовну велич і красу Тарас Шевченко підніс на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Ім’я Тараса – символ нашого народу. Хочеться ще і ще торкатись душею до палкого і нескореного серця поета.