» » До ТНЕУ завітав президент Французької асоціації штучного інтелекту

До ТНЕУ завітав президент Французької асоціації штучного інтелекту

Дата: 29-04-2015, 17:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Із робочим візитом до Тернопільського національного економічного університету завітав Ів Демазо – президент Французької асоціації штучного інтелекту. Більше 25 років науковець викладає курс мультиагентних систем (MAS) у Західній Європі (Краків, Гренобль, Люксембург, Париж, Мадрид, Оденсе) та в Південній Америці (Форталеза, Порту-Алегрі, Танділь). Він є учасником програмних комітетів 240 конференцій і семінарів, співорганізатором серії майстерень Моделювання автономних агентів в мультиагентній сфері (MAAMAW) та серії семінарів Центральної та Східно-Європейської конференції з мультиагентних систем (CEEMAS), засновником серії міжнародних конференцій з мехатроніки та автоматизації науки (ICMAS), які пізніше трансформувалися у дослідження  автономних агентів і мультиагентних систем (AAMAS). Ів Демазо є членом ради Міжнародного фонду мультиагентних систем (IFAAMAS), учасником Європейської мережі передового досвіду в сфері агентних обчислень. З 2009 року очолює серію розробок зенітно-ракетного комплексу морського базування середнього радіусу дії (PAAMS).

 

Ів Демазо працює членом редколегії журналу автономних агентів і мультиагентних систем (JAAMAS Springer), мультиагентних і грід-систем (MAGS IOS), штучного інтелекту, а також є автором серії книг з мультиагентних систем, штучних товариств та імітаційних організацій (МАSА Springer).

 

Спілкуючись з гостем, ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор А.І. Крисоватий розповів про науковий доробок професорсько-викладацького колективу вищого навчального закладу, систему освіти в Україні. Презентувавши університет, Андрій Ігорович висловив сподівання щодо співпраці між освітніми закладами Франції та України. Ів Демазо запропонував прочитати курс лекцій для українських студентів стосовно мультиагентних систем, а також взяти участь у спільному керівництві дисертаційними дослідженнями науковців університету. «Я буду розширювати фокус співпраці з українськими колегами у галузі штучного інтелекту. Спільні наукові проекти будуть корисними двосторонньо, а особливо – Україні. Європа зацікавлена в участі України в таких проектах», – наголосив Ів Демазо.

 

У дискусії брав участь проректор з навчально-наукової роботи (міжнародна та інформаційна діяльність) Олег Петрович Адамів та Галещук Світлана.

 

Олег Петрович розповів іноземному професору про міжнародну діяльність університету й напрацювання факультету комп’ютерних інформаційних технологій у галузі штучного інтелекту.

 

Зустріч завершилася спільними домовленостями про співпрацю науковців ТНЕУ та Французької асоціації штучного інтелекту.