» » Відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Державні фінанси»

Відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Державні фінанси»

Дата: 29-04-2015, 17:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 21-24 квітня 2015 р. на базі кафедри фінансів та банківської справи у Хмельницькому національному університеті відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Державні фінанси».

 

В олімпіаді взяли участь близько 50 переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади із різних міст України, зокрема Києва, Дніпропетровська, Ірпіня, Одеси, Сум, Львова, Тернополя, Чернівців, Хмельницького, Запоріжжя та інших.

 

Олімпіада відбувалася під контролем голови організаційного комітету, голови і членів журі, апеляційної та мандатної комісій, у складі яких працювали висококваліфіковані спеціалісти, професори та доценти, запрошені практики з різних регіонів України. Від Тернопільського національного економічного університету членом журі був доктор економічних наук, професор Гуцал Ігор Степанович.

 

Олімпіада складалася з трьох частин: бліц-турніру, який передбачав усну відповідь на коротке запитання з обмеженням у часі до 3 хвилин, виконання письмового завдання творчого характеру та тестових і практичних завдань розрахункового характеру із навчальних дисциплін: «Місцеві фінанси», «Бюджетна система», «Соціальне страхування», «Казначейська справа» та «Бюджетний менеджмент». Загалом атмосфера під час виконання завдань була творчою та дружньою, що дало змогу учасникам показати належний рівень знань.

 

Тернопільський національний економічний університет представляли студентка групи Ф-41 Лілія Будка, студентка групи ФУДм-51 Альона Дзіковська, студентка групи ФСГм-51 Людмила Мазур.

 

Студенти показали високий рівень знань при виконанні завдань: Людмила Мазур здобула диплом ІІІ ступеня, Лілія Будка нагороджена грамотою за лаконічність відповіді на бліц-тунірі, а Альона Дзіковська нагороджена грамотою за ґрунтовні знання з дисципліни «Місцеві фінанси».

 

Крім олімпіади для учасників організували екскурсію по місту. Хмельницький всіх вразив чистотою та просторістю, а також гостинністю. Велике задоволення подарував візит до пам'ятки фортифікаційної архітектури XVI ст., виконаної у стилі Ренесанс – Меджибізького замку, який можна назвати одним із найстаріших архітектурних споруд національного значення.

 

Висловлюємо щиру подяку деканові факультету фінансів кандидату економічних наук, доценту Андрію Ярославовичу Кізимі та завідувачу кафедри фінансів, доктору економічних наук, професору Ользі Павлівні Кириленко за можливість взяти участь у Всеукраїнській олімпіаді зі спеціальності «Державні фінанси». Також вдячні усім викладачам кафедри фінансів за надані знання та практичні навички. Окрема подяка доценту кафедри фінансів, кандидату економічних наук Мирославі Богданівні Гупаловській за високий рівень підготовки студентів до олімпіади.