» » Нещодавно вийшла з друку книга «За тебе, Україно»

Нещодавно вийшла з друку книга «За тебе, Україно»

Дата: 28-04-2015, 15:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Ця книга – збірка анкет особових справ в’язнів та інших документів першого періоду (1934 – поч. 1936) існування Берези-Картузького концентраційного табору в ІІ Речі Посполитій. Окремим додатком – листи рідних до в’язнів, які відтворюють затаєний дух борні в ім’я ідеалів Нації, прохання родичів до начальства табору, статті і твори в’язнів, облікові листи арештованих патріотів у квітні 1939 року, котрі брали участь у боях Карпатської Січі за незалежну державу – Карпатську Україну, спогади про Карпатську Січ Л. Сікорського.

 

Читаючи книгу, ви матимете змогу дізнатися про підпільну діяльність в’язнів-патріотів, перед якими ми залишаємося у вічному боргу за свободу і незалежність України. Хай факти їх життя стануть надбанням музеїв, засобів масової інформації, навчальних закладів, воскреслої пам'яті рідних та вчених-дослідників, які можуть суттєво доповнити священні скрижалі національного Меморіалу.

 

Дуже приємно, що серед упорядників видання викладач кафедри соціальної роботи Тернопільського національного економічного університету, кандидат психологічних наук Сергій Костянтинович Шандрук.