Назустріч поезії

Дата: 28-04-2015, 13:06 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Виставкова зала Тернопільського національного економічного університету радісно зустріла усіх шанувальників творчості молодої поетки, студентки факультету економіки та управління Вікторії Плюти на презентації її другої поетичної збірки «Серце, мріями сповите». 

 

На зустріч з поезією завітали: Віктор Михайлович Островерхов – декан ФЕУ, Андрій Семенович Коцур – заступник декана ФЕУ, Ольга Петрівна Дяків – наставник групи УПЕП – 31 ФЕУ, одногрупники поетеси, шанувальники творчості, друзі, працівники відділу гуманітарної освіти та виховання, які допомогли організувати презентацію збірки.

 

Поетичний вечір відкрив проректор з науково-педагогічної роботи Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор Василь Ярославович Брич, який вручив подяку і подарунок з найкращими побажаннями від ректора університету Андрія Ігоровича Крисоватого.

 

Усі мали змогу насолодитися поетичним словом Вікторії Плюти, котра так натхненно і ніжно розповідала про своє дитинство, найдорожчих серцю батьків, а також незрячого дідуся, який вселяє впевненість своїй внучці у потрібності її поетичного слова. Приємно, що це не був вечір-монолог, адже ставилося чимало запитань, на які юна поетеса з радістю відповідала. Вчувалася любов до слова, трепет душі, багатогранність любові: до батьків, родини, друзів, усього світу. На вечорі-презентації прозвучав пісенний дарунок для винуватиці свята у виконанні студента юридичного факультету нашого університету Владислава Вальківа.

 

Поезія – це справжня окраса нашого життя, а поетичний дар – це дарунок від Бога. Зичимо Вікторії Плюті і надалі розвивати свій талант, демонструвати його багатогранність, своїм поетичним словом малювати небачені досі картини, які так необхідні нам – читачам, адже, як писала Ліна Костенко, «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі!».