«Я вибрала Долю собі сама…»

Дата: 28-04-2015, 12:50 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 У виставковій залі ТНЕУ відбувся поетичний вечір «Я вибрала Долю собі сама…», присвячений 85-й річниці від дня народження геніальної доньки України – поетеси Ліни Василівни Костенко, який організував колектив відділу гуманітарної освіти та виховання. 

 

На літературно-мистецькому святі відбулося нагородження учасників конкурсу читців поезії Ліни Костенко «Поезія – це завжди неповторність…»: І місце – Ірина Чайка (ЮФ), ІІ місце – Олександра Струмчинська (ФЕУ), ІІІ місце – Богдан Комаринський (ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина). Прекрасне поетичне свято було багате на спогади про кращу із грона «шістдесятників», згадувалось дитинство поетеси, її шлях до поетичного олімпу, а також погляди на життя. Короткі відеоматеріали про Ліну Костенко засвідчили небуденність таланту поетеси, велику увагу усієї громадськості до таланту від Бога.

 

Усі учасники конкурсу читців декламували поетичні рядки Ліни Василівни, а переможці від первинної профспілкової організації студентів ТНЕУ отримали в дарунок її поетичне слово, яке цінніше за будь-які прикраси світу, оте «многоцінне перло», що вабить красою і ароматом небаченої краси, котра неодмінно змінить світ на краще.

 

Приємно, що студенти ТНЕУ люблять справжню поезію, живуть нею та вміють дарувати іншим. Щиро дякуємо бібліотеці нашого університету за цікаву та пізнавальну виставку «Поезія – це завжди неповторність», присвячену ювілею Великої поетеси.

 

Хочеться побажати Ліні Василівні Костенко довгого-предовгого життя, негаснучого творчого натхнення, а також попросити нових творчих подарунків для своїх шанувальників, які так прагнуть насититись істиною та вірою у світле майбутнє нашої найдорожчої України.