» » Завершилася акція «Ректор ТНЕУ – дітям»

Завершилася акція «Ректор ТНЕУ – дітям»

Дата: 23-04-2015, 11:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Чи не найважливішим завданням, яке ставить перед нами сьогодення, є виховання молоді, формування майбутньої еліти на засадах патріотизму, поваги до історичного минулого та відповідальності за власне майбутнє. Здавна Тернопільщина славилася глибоким духовним та національним осердям, самобутністю культури, колоритом народних традицій, які передаються з покоління в покоління, вплітаючись у канву сучасності.

 

У цю весняну пору 5 тисяч юних тернополян разом з батьками отримали прекрасну можливість побувати на благодійних акціях, які презентували студенти, викладачі та творчі колективи Тернопільського національного економічного університету в рамках проекту «Ректор ТНЕУ – дітям». 22 квітня 2015 року у ПК «Березіль» завершився цикл благодійних вистав «Якось на Великдень…». З вітальними словами до глядачів звернулися ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий та голова Тернопільської ОДА Степан Степанович Барна.

 

Андрій Ігорович у свої промові сказав: «Виховуючи дітей, ми виховуємо майбутню історію нашої держави, а значить і історію світу. Якщо ми хочемо щось спланувати на рік – сіймо пшеницю, якщо наш план на десятиліття – посадімо дерева, якщо наш план на все життя – виховуймо і плекаймо дітей».

 

Степан Степанович наголосив на тому, що він пишається молодим поколінням нашого краю й вірить у те, що творці майбутнього нашої держави зростають свідомими громадянами й вірними синами й доньками Батьківщини.

 

Презентуючи вистави у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка, ПК «Березіль», студенти ТНЕУ збирають благодійні кошти для військових, які захищають Україну від ворога. Співпрацюючи з Логістичним центром допомоги бійцям АТО, волонтерами «Смаколики для АТО», музичним центром «Бастер», університетська родина ТНЕУ наближає перемогу у свій, особливий спосіб.

 

 Благодійні вистави «Якось на Великдень…» – це віра в Український Дух, Українську Волю, Українську Гідність. У виставах майстерно переплелись багатство українських звичаїв і самобутній колорит краю, славетне минуле і тривожне теперішнє України, одвічна боротьба добра й зла, нуртуюча лють темряви і переможна велич Світлого Воскресіння.

 

Такі акції особливо потрібні у сьогоднішній непростий час. Вони мають неоціненне значення для виховання молодого покоління нашої держави – Вас, шановні глядачі.

 

Упродовж року ТНЕУ здійснив близько ста благодійних акцій спрямованих на підтримку дітей-сиріт, військових у зоні АТО, малозабезпечених та потребуючих верств населення.

 

Вічні теми, висловлені мовою мистецтва, глибоко торкаються найпотаємніших струн людського серця. Величне Великоднє дійство вихоплює з круговерті суєти та фальші, надихає і кличе до життя, створює той імпульс, який спонукає людину жити, творити, відчувати себе причасником джерела української культури та історії.

 

Приємним є те, що відвідати такі вистави мали можливість родини військовослужбовців, діти-сироти, діти з багатодітних сімей, малозабезпечених родин, діти з особливими потребами, школярі усіх шкіл міста та партнери вищого навчального закладу. Небайдужі тернополяни приходять з родинами, запрошують своїх друзів та знайомих.

 

Благодійні заходи спрямовані на розвиток культури та етнічної самобутності Тернопільщини, виховання молодого покоління на філософії патріотизму та гуманізму.

 

Ми дякуємо усім, хто щиро долучається до спільної справи творення доброго майбуття України.