» » Студенти факультету банківського бізнесу вирушили у подорож замками Волині

Студенти факультету банківського бізнесу вирушили у подорож замками Волині

Дата: 21-04-2015, 13:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вісімнадцятого квітня 2015 року студенти факультету банківського бізнесу разом із кураторами Руданом Віталієм Ярославичем та Прийдун Любов Мирославівною вирушили у подорож замками Волині. Маршрут пролягав через Клевань, Пересопницю, Дубно, Тараканів і м. Кременець Тернопільської області.

 

Перша зупинка була в смт. Клевань на Рівненщині, що відоме природною пам’яткою під назвою «Тунель кохання». Напевно, всі з нетерпінням очікували відвідин цього легендарного місця. Наші враження важко описати словами, адже це був красивий тунель, верхи дерев якого переплелися над покинутим залізничним полотном і тягнеться цей тунель близько чотирьох кілометрів.

 

Далі ми подалися в Пересопницю – місце, де завершилося написання найвідомішого українського Євангелія і де нещодавно звели Археологічно-культурний центр до 450-річчя з часу створення відомої Першокниги. Екскурсія розпочалася на першому поверсі Археологічно-культурного центру, де розміщена історична експозиція самого села. Після огляду експонатів у залі першого поверху ми піднялися на другий, де розташована експозиція, присвячена Пересопницькому Євангелію. У її центрі розташований стенд, в якому виставлена для огляду копія книги і макет монастиря Пречистої Богородиці, в якому було закінчено роботу над Першокнигою. Також ми побували поблизу кам’яного хреста, біля якого кожен з нас загадав бажання. Ми відвідали музей «під відкритим небом» дерев’яної садиби ХІІ ст., – це обійстя заможного жителя Пересопниці.

 

Наступним об’єктом відвідин був Тараканівський форт. Нам він запам’ятався найбільше, адже площа цієї оборонної споруди просто вражала! Звичайно, було страшно, адже всередині зовсім не було світла, але незважаючи на це, всі ми розійшлися по розвалинах форту. Кожен хотів побачити щось цікаве та обійти руїни повністю, проте це було практично неможливо, адже споруда була побудована так, що інколи здавалось, що ти ходиш по колу.

 

Втомлені, але приємно вражені побаченим, ми вирушили до Дубенського замку, де студенти почули від екскурсовода цікаву історію пам’ятки, побували у підземеллі, кімнаті кривих дзеркал, загадали бажання у Дівочій вежі.

 

А завершили ми свою екскурсію, відвідавши гору Бона, у місті Кременець Тернопільської області. Гора отримала свою назву на честь дружини польського короля Жигмонта І Бони Сфорци. Ще її називають Замковою горою, з якої відкривався мальовничий краєвид старовинного містечка з чудовою історичною архітектурою.

 

Переконана, що усім студентам така поїздка запам’ятається надовго. Безліч позитивних емоцій, яскравих фотографій та веселих спогадів залишаться у нашій пам’яті. Поверталися додому втомлені та щасливі. Недарма кажуть, що студентські роки – найкраща пора!