У ТНЕУ відбувся День науки!

Дата: 17-04-2015, 16:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 П'ятнадцятого квітня 2015 року в Тернопільському національному економічному університеті відбулася студентська наукова конференція «Науково-дослідна робота студентів: формування особистості майбутнього вченого, фахівця високої кваліфікації», яка відбулася у рамках Дня науки. 

 

Мета наукового заходу – активізація наукових досліджень студентської молоді, її фахове та світоглядне вдосконалення, підтримка юних талантів та обдарувань серед студентів університету, розвиток студентського наукового потенціалу, підвищення професійного рівня підготовки молодих фахівців, об’єднання широкого кола студентів на основі їх інтересу до науки, обговорення проблем розбудови державності, економічного і соціального розвитку України та їх правове забезпечення.

 

Робота конференції була організована за такими напрямами: інтеграція України у світовий економічний простір; актуальні проблеми економіки та управління на мезо- і макрорівнях; актуальні питання фінансової теорії і практики; кредитна система України в умовах подолання наслідків світової фінансової кризи; ефективна аграрна економіка; комп’ютерні системи і мережі та інформаційні технології; удосконалення національної системи обліку, аналізу та аудиту; актуальні проблеми безпеки життєдіяльності людини; правові основи побудови громадського суспільства в Україні; актуальні питання державної служби та адміністративного менеджменту; дослідження актуальних питань іноземними мовами: економічні, соціальні, правові та інноваційні аспекти; проблеми розвитку економічної теорії, макро- та мікроекономіки; сучасні проблеми філософії, політології та українознавства; прикладні задачі математики; підготовка студентів до успішної професійної діяльності.

 

Від імені ректора учасників та гостей заходу привітав проректор з наукової роботи ТНЕУ, доктор економічних наук, професор З.В. Задорожний. Зеновій Васильович наголосив, що саме наукова діяльність університету є його візитною карткою, його серцем: «Найцінніше, що у нас є – це студенти, вони формують наш імідж, створюють наше обличчя. Важливо підтримувати молодих науковців, стимулювати їх пошуковий інтерес, ділитися досвідом та сприяти реалізації дослідницької ініціативи». Професор висловив сподівання, що наукові напрацювання фахівців будуть належно оцінені та матимуть відповідну підтримку від держави.

 

Також, з вітальним словом до присутніх звернувся радник міського голови Іло Глонті. Активну наукову діяльність молоді він назвав рушійною силою трансформації та розвитку українського суспільства, запорукою успішної європейської інтеграції нашої країни. «Ви – третій майдан! Представники наукової еліти України відомі в усьому світі. Дійте, будьте наполегливими та впевненими у своїх починаннях. За вами – майбутнє». Окрім того, Іло Глонті поділився досвідом Грузії у здійсненні реформ.

 

З доповіддю виступив голова Ради молодих вчених ТНЕУ, кандидат економічних наук, доцент Маршалок Т.Я., який представив перспективи розвитку студентської науки в Україні.

 

Під час пленарного засідання заслухали звіти керівників секцій. Упродовж роботи конференції працювало 15 секцій.

 

Підсумовуючи роботу учасників конференції, Зеновій Васильович Задорожний побажав молодим дослідникам наполегливості, наукового азарту, нових успішних проектів та здобутків.